7:22 μ.μ.
0
Ακόμα και τρίχρονα παιδάκια είναι απαραίτητο να φοράνε γυαλιά ηλίου, προειδοποιούν Αμερικανοί επιστήμονες.
Εκτός σπιτιού δεν πρέπει να κυκλοφορούν χωρίς γυαλιά ηλίου, καθώς οι φακοί των ματιών τους είναι πιο ευαίσθητοι από των ενηλίκων, ενώ είναι πιθανό στο μέλλον να αποκτήσουν προβλήματα όρασης.
«Η έκθεση του μικρού παιδιού στον ήλιο και στις υπεριώδεις ακτινοβολίες μπορούν να προκαλέσουν οφθαλμολογικές διαταραχές» αναφέρει η Σόναλ Ρουγκανί, μέλος της έρευνας.
Τουλάχιστον το 80% της έκθεσης στον ήλιο συμβαίνει πριν από την ηλικία των 18, καθώς τα παιδιά περνούν μεγάλο μέρος της μέρας τους παίζοντας έξω, ειδικά το καλοκαίρι.
«Ενθαρρύνουμε τα παιδιά να εξετάζουν συχνά τα μάτια τους, καθώς η υπερβολική δεκτικότητα των ακτινοβολιών του ηλίου μπορούν να προκαλέσουν μέχρι και μόνιμη βλάβη στα μάτια, όπως καταρράκτη» υπογραμμίζει η Ρουγκανί.
Ο Μπράιαν Μαγκάρθ, διευθυντικό στέλεχος της «Vision Express», δηλώνει: «Είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά να φοράνε γυαλιά ηλίου με υψηλή προστασία και επισημαίνουμε στους γονείς πόσο σημαντικό είναι και πως δεν πρέπει να ξεχνάνε να βάζουν γυαλιά στα παιδιά τους για να τα προστατέψουν».
ΠΗΓΗ:ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ