8:32 π.μ.
0

Ο Δήμος Κρανιδίου, το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Κρανιδίου, Η «Μέριμνα Ζωής Μ.Κ.Ο.» κατά της εξάρτησης και τα super market Κρητικός ( στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που εφαρμόζουν μέσω της εταιρίας APSON) διοργανώνουν στις 17 και 18 Ιουλίου το 1ο Φεστιβάλ Νεολαίας με τη συμμετοχή των τοπικών φορέων.
Το τοπικό συμβούλιο νέων, το πνευματικό κέντρο του δήμου Κρανιδίου, το γυμνάσιο Κρανιδίου, η λέσχη μοτοσικλέτας Ερμιονίδας (ΛΕ.ΜΟ.ΕΡ.), η χορευτική ομάδα του δήμου Κρανιδίου θα συμμετάσχουν με το δικό τους τρόπο, προβάλλοντας τη δική τους δράση και αναδεικνύοντας το δικό τους μήνυμα. Στο λιμάνι του Πόρτο Χελίου θα στηθεί ένας χώρος που θα φιλοξενήσει πολλαπλές δράσεις: Εκθέσεις φωτογραφίας, τεχνολογίας, digital art του Μάνου Γεράνη, επίδειξη graffiti (χορηγία Billabong & Rebel music bar), επιδείξεις παραδοσιακών και λαϊκών χορών, επίδειξη scate και bmx σε scateramp από τους καλύτερους αθλητές της Ελλάδας, πρόγραμμα ακροβατικών και ζογκλερικών, σεμινάρια και διαγωνισμός μαγειρικής για νέους από τον σεφ Γιάννη Γκελντή, συναυλία Stereo Mike & συγκροτήματος Vega. Στην πισίνα του ξενοδοχείου «Κόσμος» θα πραγματοποιηθούν κολυμβητικοί αγώνες από παιδιά και νέους (6-18 ετών) με ελεύθερη συμμετοχή και κλήρωση τριών ποδηλάτων στους συμμετέχοντες καθώς και στην παραλία του ξενοδοχείου AKS θα δωθούν δωρεάν μαθήματα water sports (windsurfing, kano, ιστιοπλοΐα) από τη σχολή Μario Demetriou με ελεύθερη συμμετοχή και κλήρωση 3 ipod στους συμμετέχοντες . Η «Μέριμνα Ζωής Μ.Κ.Ο.» με περίπτερο και με ανοικτή τηλεφωνική γραμμή (10:00-23:00) για επικοινωνία και δυνατότητα προσωπικής συνάντησης με ειδικούς επιστήμονες θα ενημερώνει το κοινό για θέματα πρόληψης κατά των εξαρτησιογόνων ουσιών. Επίσης στο κτίριο Μίληση θα διεξαχθούν βιωματικά εργαστήρια για παιδιά και εφήβους με παιχνίδια και ασκήσεις από ειδικούς ψυχολόγους της επιστημονικής ομάδας της Μέριμνας Ζωής και ημερίδα με θέμα «Η αντιμετώπιση των ναρκωτικών στο πλαίσιο της τοπικής κοινωνίας» με κύριο εισηγητή τον πρόεδρο της Μέριμνας Ζωής Μ.Κ.Ο. κύριο Δημήτρη Θεοδωρολέα, ιατρό, και με συντονιστή τον Πρόεδρο του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Κρανιδίου κύριο Χρήστο Σκορδή, Επίκουρο καθηγητή ορθοπαιδικό χειρουργό-αθλητίατρο.
Το όραμα του Δημάρχου Κρανιδίου κυρίου Δημήτρη Σφυρή και η διάθεση της προέδρου του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Κρανιδίου κυρίας Αιμιλίας Μπρούστα να αγκαλιάσουν τις νεανικές ανησυχίες και να στρέψουν τους νέους σε δημιουργικές ενασχολήσεις, συνδυάστηκε ιδανικά με την πρόταση της Δρ. Αναστασίας Ψωμιάδη, που σχεδιάζει και υλοποιεί τη στρατηγική Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για τα super market Κρητικός. Το φεστιβάλ νεολαίας «Δράσε...Μην Εξαρτάσαι» στοχεύει στην ενημέρωση του κοινού σε θέματα πρόληψης κατά της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών και στην παρουσίαση και τη δημιουργία δρόμων για τη διοχέτευση της ενεργητικότητας, της δημιουργικότητας και της φαντασίας των νέων, είτε ατομικά είτε συλλογικά, μέσα από τη δράση φορέων.