7:50 π.μ.
0

Στο Δήμο Κρανιδίου οι εκδηλώσεις έχουν αρχίσει φέτος από τον Ιούνιο και συνεχίζονται με μεγάλη επιτυχία. Στόχος των διοργανωτών είναι να αγγίξουν με τα δύο Φεστιβάλ (Παιδικό και Νεολαίας) τους νέους ανθρώπους, ν’ αγκαλιάσουν τις ανησυχίες τους και να δώσουν σ’ αυτούς ένα μήνυμα, της δράσης, της δημιουργίας, της συμμετοχής, της Ζωής. Όχι στην εξάρτηση από ουσίες, από κινητά και ηλεκτρονικά. Γι αυτό οι εκδηλώσεις είχαν ψυχαγωγικό χαρακτήρα μέσα όμως από δράσεις και φυσικά συμμετοχή.
Εκτός από τα δύο Φεστιβάλ ολοκληρώθηκε και το 15θήμερο σεμινάριο φωτογραφίας το οποίο παρακολούθησαν περίπου 50 ενδιαφερόμενοι (οι περισσότεροι νέοι) με μεγάλο ενθουσιασμό. Το αποτέλεσμα πλήθος ασπρόμαυρων φωτογραφιών από τοπία της περιοχής, πρόσωπα, θαλασσινά θέματα και πολλά άλλα καθώς και μια ομάδα που θα συνεχίσει πλέον τη δράση της, σε συνεργασία με τον Δήμο, όλη τη χρονιά. Στο Φεστιβάλ Νεολαίας, στο λιμάνι του Πορτοχελίου, υπήρχε έκθεση των συμμετεχόντων στο σεμινάριο με μεγάλη επισκεψιμότητα και τις καλύτερες εντυπώσεις.
Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν ως εξής:

Τετάρτη 29 Ιουλίου Συναυλία με την σοπράνο Ροζ Μαρί Κυπραίου
στο κτίριο Μίληση στο Πορτοχέλι στις 9.15 το βράδυ

Δευτέρα 3 Αυγούστου Μεγάλη Λαϊκή Συναυλία με την ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» στο προαύλιο του Γενικού Λυκείου Κρανιδίου στις 9.30 το βράδυ
Τραγουδούν ο Βασίλης Λέκκας, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος και ο Γιάννης Πέτρου

Ακολουθούν κι άλλες εκδηλώσεις στις οποίες θ’ αναφερθούμε σ’ άλλο δημοσίευμα αναλυτικά.

Ο Δήμος και οι Σύλλογοι της Κοιλάδας αποφάσισαν ν’ ακυρώσουν το Γλέντι της Γιορτής του Ψαρά που ήταν προγραμματισμένο για τις 8 Αυγούστου σ’ ένδειξη πένθους και συμπαράστασης στις οικογένειες των αδικοχαμένων παιδιών, από τροχαίο, στις 10 Ιουλίου.
Από 1 έως 8 Αυγούστου όμως έχει δημιουργηθεί ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους το οποίο θα συμπεριλαμβάνει και ξενάγηση στο σπήλαιο Φράγχθι.