9:22 π.μ.
0

Στις 11 Σεπτεμβρίου ανοίγουν τα σχολεία, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Ωστόσο, τα δύο συναρμόδια υπουργεία Υγείας και Παιδείας θα παρακολουθούν με ειδικό σύστημα επικοινωνίας την καθημερινότητα των μαθητών, προκειμένου να διαπιστωθεί έγκαιρα πιθανό κρούσμα, αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Σε περίπτωση που διαπιστώνεται κρούσμα, το κλείσιμο του σχολείου και ενδεχομένως άλλων σχολείων στην περιοχή, θα πρέπει να αιτιολογείται και επιστημονικά.

Το θέμα του σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης συζητήθηκε στη συνάντηση που είχε ο υπουργός Υγείας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, με τον νομάρχη Αθηνών, Γιάννη Σγουρό.

Ερωτηθείς για τα εμβόλια και τον χρόνο παραλαβής τους, ο υπουργός Υγείας ανέφερε: «Όπως είχε προγραμματιστεί, μία πρώτη παρτίδα θα φτάσει εδώ μετά τις 15 Σεπτεμβρίου».

Από την πλευρά του, ο νομάρχης Αθηνών, Γιάννης Σγουρός, δήλωσε ότι η νομαρχία προετοιμάζεται ακόμη και «για το χειρότερο σενάριο». Όπως τόνισε, ειδικά συνεργεία θα ελέγχουν όλους τους παιδικούς σταθμούς για τις συνθήκες υγιεινής και καθαριότητας, ενώ ήδη έχει προβλεφθεί ο εμβολιασμός των μεταναστών.

Τα 1.839 έφτασαν τα κρούσματα στην Ελλάδα

Συνολικά 208 νέα κρούσματα της γρίπης Α επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων φθάνει τα 1.839, με τη δραστηριότητα της γρίπης την εβδομάδα 10-16 Αυγούστου να βρίσκεται σε αυξημένα επίπεδα.

Την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκε στη χώρα μας ο πρώτος θάνατος σε ασθενή με τη νέα γρίπη, ο οποίος έπασχε από σοβαρά χρόνια καρδιολογικά προβλήματα.