10:48 μ.μ.
0
Μία θέση στο βιβλίο Γκίνες διεκδικεί διασκάλα από τη Τυνησία η οποία κυοφορεί 12 έμβρυα, έξι αγόρια και έξι κορίτσια, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας SUN.
Υποβλήθηκε σε θεραπεία υποβοηθούμενης αναπαραγωγής έπειτα από αλλεπάλληλες αποβολές.
Βρετανοί ειδικοί σε θέματα γονιμότητας υποστήριξαν ότι είναι πιθανή η εγκυμοσύνη, ωστόσο ενέχει τεράστιους κινδύνους.
«Το γεγονός ότι θα φέρει στον κόσμο δώδεκα παιδιά είναι καταπληκτικό», υποστήριξε ο καθηγητής Μαρκ Χάμιλτον, της βρετανικής Ένωσης Γονιμότητας.
Η γυναίκα ακολούθησε θεραπεία που ενεργοποίησε την παραγωγή ωαρίων. Με τη μέθοδο αυτή δεν ελέγχεται ο αριθμός των ωαρίων, όπως με την εξωσωματική γονιμοποίηση.
Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η μητέρα, το όνομα της οποίας κρατείται επτασφράγιστο μυστικό από τους γιατρούς, δήλωσε ότι αισθάνεται καλά και ότι ανυπομονεί να κρατήσει στην αγκαλιά της τα παιδιά της.
Ο πατέρας, που ονομάζεται Μαρουάν, σε συνέντευξή του σε εφημερίδα της Γκάφσα, εξομολογήθηκε ότι αυτός και η γυναίκα του πίστευαν αρχικά ότι θα αποκτήσουν δίδυμα και εξεπλάγησαν όταν ο γιατρός τούς ανακοίνωσε ότι περιμένουν δωδεκάδυμα.
Η μέλλουσα μαμά είχε εκφράσει την επιθυμία να γεννήσει με φυσιολογικό τοκετό, όμως οι γιατροί απέρριψαν εξαρχής ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Η κυβέρνηση της Τυνησίας έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα ενισχύσει οικονομικά την οικογένεια του Μαρουάν.
Τον Ιανουάριο, η Νάντια Σουλεϊμάν από την Καλιφόρνια των ΗΠΑ, εξέπληξε την επιστημονική κοινότητα γεννώντας οκτώ υγιή μωρά. Τον Μάιο, η 26χρονη Νουάλα Κόνγουεϊ από το Ντουναμόρ έφερε στον κόσμο έξι μωρά, τέσσερα κορίτσια και δύο αγόρια. Ένα από τα κορίτσια, όμως, απεβίωσε αρχές Ιουλίου.