12:38 μ.μ.
0

Με πολύ μεγάλη επιτυχία και σ’ ένα κατάμεστο από κόσμο προαύλιο του Γενικού Λυκείου Κρανιδίου, πραγματοποιήθηκε η συναυλία με την ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης».

Σ’ ένα φυσικό σκηνικό με τον παραδοσιακό μύλο, φωτισμένο, πίσω από την ορχήστρα, τον παραδοσιακό οικισμό απέναντι, την Κοιλάδα στο βάθος και το φεγγάρι να φωτίζει από ψηλά, έζησαν όσοι παραβρέθηκαν μια βραδιά που θα την θυμούνται για πάντα.

Οι καταπληκτικές φωνές των Γεράσιμου Ανδρεάτου, Βασίλη Λέκκα, Υακίνθης Λάγιου και του Κρανιδιώτη Γιάννη Πέτρου ταξίδεψαν τον κόσμο στα τραγούδια του μεγάλου συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη κι έδειξαν με την γενικότερη παρουσία τους, το ήθος, την σεμνότητα, την επικοινωνία τους με τους ανθρώπους, τι σημαίνει πραγματικά καλλιτέχνης. Μνήμες και συναισθήματα ξύπνησαν κι όλοι έφυγαν συγχαίροντας μουσικούς, τραγουδιστές και διοργανωτές γι αυτή την μαγευτική βραδιά που τους χάρισαν.

Η κ. Χρυσούλα Κοτσοβού, μέλος του Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου, στην αρχή, στον χαιρετισμό που απηύθυνε στον κόσμο είπε μεταξύ άλλων «επιλέξαμε αυτό το χώρο, δίπλα στο μυλοτόπι με τους παραδοσιακούς μύλους κι απέναντι από τον παραδοσιακό οικισμό του Κρανιδίου, τόπο ιστορικό, για να τιμήσουμε τον μεγάλο μας συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη», ενώ στο τέλος της συναυλίας ο Δήμαρχος κ. Σφυρής και η πρόεδρος του Πνευματικού κ. Μπρούστα πρόσφεραν στους καλλιτέχνες κι έστειλαν και στον Μίκη (καθώς πρόσφατα είχε και τα γενέθλιά του), ως δώρο, κρασιά από τα αμπέλια της Κρανιδιώτικης γης (κτήμα Γιάννη Κοντοβράκη).

Εκ μέρους της ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης» η κ. Πέγκυ Λάγιου ευχαρίστησε θερμά για την φιλοξενία τους διοργανωτές και συγχάρηκε προσωπικά τον Δήμαρχο κ. Σφυρή για τις ποιοτικές επιλογές στις πολιτιστικές εκδηλώσεις, κάτι που, όπως είπε από μικροφώνου, σπανίζει στις μέρες μας.

Φαίνεται οι στίχοι του Οδυσσέα Ελύτη είναι χαραγμένοι βαθειά στις καρδιές των ανθρώπων καθώς με την προτροπή του Βασίλη Λέκκα σηκώθηκαν όλοι όρθιοι και τραγούδησαν «Της Δικαιοσύνης Ήλιε νοητέ……»