7:55 π.μ.
0

Στο φιλόξενο νεοκλασσικό κτίριο Μίληση στο Πορτοχέλι, στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2009» του Δήμου Κρανιδίου, πραγματοποιήθηκε η συναυλία της σοπράνο Ροζ Μαρί Κυπραίου, στις 29 Ιουλίου.

Σ’ ένα πανέμορφο χώρο, η καλλιτέχνιδα του κλασσικού τραγουδιού, με την συνοδεία του υπέροχου πιανίστα Σπύρου Τσελέντη ερμήνευσε τραγούδια ξένων αλλά και Ελλήνων συνθετών ξεπερνώντας τις συνθήκες, με το ταλέντο της.

Η βραδιά ήταν μαγική, καθώς τα τραγούδια των Donizetti, Puccini, Bellini, Strauss, Papageorgiou, Βούκανου, Θεοδωράκη, Χατζηνάσιου κ.α. συνθετών με την φωνή της Ροζ Μαρί, ταξίδεψαν τους παρευρισκόμενους σε πελάγη γαλήνης, ηρεμίας και μουσικής πανδαισίας και ξεπέρασαν τα όποια προβληματάκια από το θαλασσινό αεράκι που ξεφύλλιζε τις παρτιτούρες «αυθαίρετα». Το κοινό που παρακολούθησε την συναυλία χειροκρότησε θερμά τους καλλιτέχνες (ακόμα και οι λιγότερο μυημένοι στο είδος) και συγχάρηκαν τους διοργανωτές για την επιλογή και την ευκαιρία που τους πρόσφεραν ν’ απολαύσουν μια βραδιά σαν κι αυτήν στον τόπο τους.
Η Ροζ Μαρί στο τέλος της συναυλίας ευχαρίστησε τον δήμαρχο κ. Δημήτρη Σφυρή που συμπεριέλαβε στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων την δική της εμφάνιση καθώς και την πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου κ. Μπρούστα Αιμιλία που κατάφερε να ξεπεράσει πολλές δυσκολίες για την πραγματοποίησή της.
Η Ροζ-Μαρί Κυπραίου είναι κάτοχος διπλώματος πιάνου και πτυχίου Αρμονίας. Πήρε δίπλωμα Μονωδίας από το Ωδείο Αθηνών με άριστα παμψηφεί και χρηματικό βραβείο στην μνήμη του αρχιμουσικού Αλέξανδρου Συμεωνίδη. Σπούδασε Φωνητική στο Βερολίνο με καθηγητές την Νόρμα Σαρπ, την Κάραν Άρμστρονγκ και τον Λορν Ρίτστοουν.Έχει εμφανιστεί σε γνωστές μουσικές αίθουσες και έχει λάβει μέρος σε πολυάριθμα φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στις δισκογραφικές της παρουσίες περιλαμβάνονται η συμμετοχή της στον δίσκο Ονειρογέννημα του Γιώργου Βούκανου, ο οποίος παρουσιάστηκε το 2006 στην Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης, καθώς και η πιο πρόσφατη συνεργασία της με την Συμφωνική Ορχήστρα της Ε.Ρ.