10:28 π.μ.
0

«Μαύρος χειμώνας» προβλέπεται για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους της Ερμιονίδας. Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία της περιοχής. Και η αιτία είναι η μικρή τουριστική περίοδος που έχει δημιουργηθεί λόγω της οικονομικής κρίσης. Υπάρχουν πολλοί εργαζόμενοι που θα μείνουν χωρίς ταμείο ανεργίας γιατί τα ξενοδοχεία που εργάζονται με δυσκολία θα καλύψουν τα εκατόν ένα ένσημα που χρειάζονται. Και αυτό οφείλεται στο ότι ο Απρίλιος και ο Μάιος ήταν πολύ άσχημοι μήνες από πλευράς διανυκτερεύσεων .Δεν υπήρχε πληρότητα με αποτέλεσμα οι ξενοδόχοι της περιοχής να προτιμήσουν να τα ανοίξουν αρχές Ιουνίου για να έχουν λιγότερα εργατικά και λειτουργικά έξοδα. Εδώ θα πρέπει να υπάρξει μία συνάντηση του Σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων της περιοχής μαζί με το Σωματείο ξενοδόχων Ερμιονίδας έτσι ώστε να βρεθεί μια φόρμουλα ώστε αυτός ο κόσμος να πάρει τουλάχιστον το ταμείο ανεργίας.
Άλλο ένα σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει για τον κλάδο των ξενοδοχοϋπαλλήλων είναι το νοσηλευτικό .Και λέμε νοσηλευτικό εννοούμε την ολική μεταφορά των εργαζομένων στα ξενοδοχεία από το τέως ΤΑΞΥ στο ΙΚΑ Από την 1η Σεπτεμβρίου παύουν να υπάρχουν οι παροχές που είχαν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι στους γιατρούς. Και ειδικά εδώ στην Ερμιονίδα από το γνωρίζουμε η μόνη ειδικότητα που θα έχει το ΙΚΑ είναι μόνο για παθολόγο γιατρό. Μέχρι σήμερα οι ασφαλισμένοι του τέως ΤΑΞΥ είχαν σαν ειδικότητες παιδίατρο .οφθαλμίατρο, ορθοπεδικό ,μικροβιολόγο και καρδιολόγο. Από τις πληροφορίες που έχουμε είναι ότι οι συγκεκριμένοι γιατροί δεν θα κάνουν συμβάσεις με το ΙΚΑ. Οπότε όπως καταλαβαίνετε η μόνη λύση είναι το Ναύπλιο ή το Άργος όπου υπάρχουν συμβεβλημένοι γιατροί του ΙΚΑ. Οπότε ο κάθε ασφαλισμένος θα πρέπει να κάνει περίπου πήγαινε-έλα 180 χιλιόμετρα, εκτός του ημερομίσθιο που θα χάσει όταν εργάζεται.
Γιαυτό λοιπόν οι κύριοι βουλευτές του νομού ας ρίξουν και καμιά ματιά προς την Ερμιονίδα γιατί οι εκλογές είναι κοντα………..