10:50 μ.μ.
0

Στην κατάμεστη από κόσμο αυλή του πρώτου Δημοτικού Σχολείου Κρανιδίου πραγματοποιήθηκε η Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κρανιδίου με θέμα «Απολογισμός πεπραγμένων» σύμφωνα με το άρθρο 217 του Δ.Κ.Κ.
           Όπως φάνηκε στην αρχή, οι σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης  κ. κ. Φλωρής, Τσαμαδός και Μίζης και η κ. Αλεβίζου προσπάθησαν να εμποδίσουν την έναρξη της διαδικασίας, ώστε να μην φανεί το έργο της Δημοτικής αρχής και να μην ενημερωθούν οι δημότες. Η μεγάλη παρουσία όμως των δημοτών καθώς και η επιθυμία τους για ενημέρωση, οδήγησε την προσπάθεια αυτή στο κενό και τους συμβούλους που την προκάλεσαν σε μεγάλη ένταση και ανασφάλεια. Αφού απέτυχε η προσπάθεια διάλυσης της συνεδρίασης κι ενώ ξεκίνησε η εισήγηση του Δημάρχου κ. Δημήτρη Σφυρή, ο πρώην δήμαρχος κ. Καμιζής αποχώρησε στα πρώτα 20΄  λεπτά, δυσαρεστημένος προφανώς απ’ αυτή την εξέλιξη των πραγμάτων και μην αντέχοντας τα έργα και τις δραστηριότητες της σημερινής Δημοτικής Αρχής που ξετυλίγονταν στην γιγαντοοθόνη μπροστά του.

           Με μεγάλη σιγουριά κι αυτοπεποίθηση και με στοιχειοθετημένο λόγο αναφέρθηκε ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Σφυρής στην υλοποίηση του προγράμματός του. Περιέγραψε την οικονομική κατάσταση και διαχείριση του Δήμου, την διοικητική οργάνωση, την διαχειριστική επάρκεια και ίδρυση τεχνικής υπηρεσίας, την αναβάθμιση του Οργανισμού, την δημιουργία κοινωφελών επιχειρήσεων και την ένταξη σε ευρωπαϊκά προγράμματα.   

            Παρουσίασε την υλοποίηση του ετήσιου, 2008, επιχειρησιακού προγράμματος σ’ όλους τους τομείς που αποτελεί μέρος του Επιχειρησιακού προγράμματος της τετραετίας.

            Ευχαρίστησε τους συνεργάτες του στον τομέα της καθαριότητας κ. Μάκη Πιτσά και κ. Δημήτρη Ντούβαλη συντελεστές, σαν αντιδήμαρχοι όχι μόνο στην καλύτερη εικόνα του Δήμου αλλά και την δημιουργία «στόλου» αυτοκινήτων αποκομιδής απορριμμάτων και μηχανημάτων. Επίσης αναφέρθηκε στον τομέα της πολιτικής προστασίας , στην διαχείριση των απορριμμάτων με την εγκατάσταση του δεματοποιητή και στον σχεδιασμό για ανακύκλωση και ολοκληρωμένη διαχείριση.

           Η παρουσίαση του έργου από τους συνεργάτες του επιβεβαίωσε την συλλογική προσπάθεια που αποτελεί ισχυρό όπλο για ένα σύγχρονο Δήμο.

           Μερικοί από τους συντελεστές του έργου της Δημοτικής Αρχής παρουσίασαν ανά τομέα τις δράσεις τους, οι οποίοι δεν αρκέσθηκαν μόνο στην εισήγησή τους αλλά παρουσίασαν εικόνες από το έργο τους στην ειδική οθόνη.

           Ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Κοντοβράκης μίλησε για τα τεχνικά έργα (δρόμους, βελτιώσεις, βατότητες, γεφύρια, νεκροταφεία, αναπλάσεις, επισκευές κτιρίων κ.λ.π)

           Ο Πρόεδρος της επιτροπής Παιδείας και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης κ. Παντελής Τόδωρης  παρουσίασε το έργο στα σχολεία και στην Δημοτική Βιβλιοθήκη αντίστοιχα.

           Ο κ. Κακουριώτης Σωτήρης, πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ παρουσίασε τις δραστηριότητες της επιχείρησης σε έργα ύδρευσης κ΄αποχέτευσης, την προσπάθεια νοικοκυρέματός της αφού μείωσε κατά 400.000 ευρώ το έλλειμμα  του 1.914.000 ευρώ που κληρονόμησε καθώς και για το μεγάλο έργο της Αποχέτευσης που βρίσκεται σε εξέλιξη.

           Η πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου κ. Αιμιλία Μπρούστα μίλησε για όλες τις πολιτιστικές δραστηριότητες του Δήμου.

           Για το σπουδαίο έργο στον Αθλητισμό και τον Τουρισμό μίλησαν οι υπεύθυνοι κ. Χρήστος Σκορδής και κ. Γιάννης Ρόζος αντίστοιχα και για την μεγάλη ανακαίνιση, την αλλαγή της στέγης και τον εξοπλισμό του Παιδικού Σταθμού, η πρόεδρός του κ. Άννα Στρίγκου η οποία επίσης αναφέρθηκε στον εθελοντισμό και στην κοινωνική προσφορά της ομάδας «Αλληλεγγύης», δείχνοντας έτσι το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου.

          Αίσθηση προκάλεσε στους δημότες η παρουσίαση της μελέτης του Γηροκομείου.

           Κερδισμένοι από τον Απολογισμό Πεπραγμένων βγήκαν  οι δημότες  Κρανιδίου καθώς εκτός από την ενημέρωση για τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής, το νοικοκύρεμα, τον εκσυγχρονισμό και την αξιοπιστία του δήμου, αντιλήφθηκαν την ανυπαρξία, ανευθυνότητα, άγνοια και έλλειψη προτάσεων της μείζονος αντιπολίτευσης.  Η στάση  και συμπεριφορά τους αποδοκιμάσθηκε από τους παρευρισκόμενους καθώς αντιδρούσαν απαξιωτικά όταν ξεκίνησε ο Δήμαρχος ν’ απαντάει στοιχειοθετημένα στις ερωτήσεις τους κι αποχώρησαν ξεστομίζοντας απρεπείς εκφράσεις.