9:23 π.μ.
0

Ενα νέο επικίνδυνο email ψαρέματος προσωπικών δεδομένων κάνει αυτές τις ημέρες την εμφάνισή του στο διαδίκτυο.
Πρόκειται για ένα μήνυμα - απάτη που φαίνεται πως προέρχεται από το υπουργείο Οικονομικών, περιλαμβάνεται το λογότυπο του υπουργείου, το δε κείμενο είναι στα ελληνικά, καθιστώντας το απατηλό μήνυμα αρκετά αληθοφανές.

Αυτό τονίζεται σε ανακοίνωση του Saferinternet.gr το οποίο συνιστά προσοχή στους χρήστες του Διαδικτύου Ειδικότερα, ο παραλήπτης ενημερώνεται ότι δικαιούται κάποιο ποσό ως επιστροφή φόρου και για να το παραλάβει άμεσα θα πρέπει να συμπληρώσει τα στοιχεία του στην ηλεκτρονική φόρμα που του δίδεται.
Εκεί, ζητούνται τα προσωπικά δεδομένα του παραλήπτη (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, ΑΦΜ, κ.α), στοιχεία πρόσβασης σε τραπεζικό λογαριασμό (όνομα χρήστη-userid και συνθηματικό-password), καθώς και όλα τα στοιχεία της πιστωτικής του κάρτας
Στοιχεία
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Saferinternet.gr σε περίπτωση που κάποιος λάβει αυτό το μήνυμα ή αντίστοιχα μηνύματα από τράπεζες και άλλους οργανισμούς στα οποία ζητούν τη συμπλήρωση προσωπικών σας στοιχείων για να λάβει κάποιο χρηματικό ποσό, πρέπει να λαμβάνει υπόψη:

Κανένας σοβαρός και αξιόπιστος οργανισμός ή εταιρεία δεν χρησιμοποιεί το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο για τέτοιου είδους υποθέσεις.
Μην απαντάτε ποτέ σε τέτοιου είδους μηνύματα και ενημερώστε την εταιρεία ή τον οργανισμό που εμφανίζεται ως αποστολέας για το περιστατικό.
Μη συμπληρώνετε διαδικτυακές φόρμες στο Διαδίκτυο χωρίς να έχετε διαβάσει κάποιο κείμενο που να προσδιορίζει τον τρόπο που θα χρησιμοποιηθούν τα στοιχεία που θα καταχωρίσετε.