12:44 μ.μ.
0
Δεν πίστευαν στα μάτια τους πιστοί της πόλης του Ναυπλίου όταν επισκεπτόμενοι την Ιερά Μονή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, είδαν την εικόνα της Αγίας Κυριακής να τους κοιτάζει… με δάκρυα στα μάτια!

Το «θρησκευτικό θαύμα» σημειώθηκε στο βυζαντινό μοναστήρι της Μεταμόρφωσης, που χρονολογείται από τον 15ο αιώνα και βρίσκεται κοντά στο χωριό Τσέλο, μεταξύ Ναυπλίου και Τολού.

Η λειτουργία της μονής έχει σταματήσει από το 1835, όταν αποφασίστηκε να διαλυθούν ακόμη και τα κελιά των ελάχιστων μοναχών που είχαν απομείνει για να το κρατούν ζωντανό.

Το εσωτερικό του μοναστηριού είναι διακοσμημένο με ανεκτίμητης αξίας βυζαντινές τοιχογραφίες, ενώ μέσα σε αυτό υπάρχει και ξύλινη φορητή εικόνα της Αγίας Κυριακής.

Πριν από λίγες μέρες, ενώ μέσα στη μονή βρισκόντουσαν ελάχιστοι επισκέπτες και κάτοικοι, κάποιοι από αυτούς παρατήρησαν πως από τα μάτια της Αγίας έτρεχε σκουρόχρωμο παχύρρευστο υγρό που έμοιαζε με ξεραμένο αίμα. Οι πιστοί έμειναν άναυδοι και αμέσως ειδοποίησαν τις αρχές, αλλά και τη μητρόπολη Ναυπλίου κάνοντας λόγο για «θαύμα» που συντελούνταν μπροστά στα μάτια τους.

Η εικόνα της Αγίας Κυριακής μεταφέρθηκε σε ειδικό χώρο της μητρόπολης Ναυπλίου, όπου θα παραμείνει μέχρι να εξεταστεί το «υγρό» που βρέθηκε πάνω της. Χτες τη μονή επισκέφτηκε και κλιμάκιο του υπουργείου Πολιτισμού, προκειμένου να δει από κοντά το -αν μη τι άλλο- περίεργο φαινόμενο.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εικόνα είχε φωτογραφηθεί τον περασμένο Μάρτιο χωρίς να είναι ορατό το συγκεκριμένο υγρό, ενώ τον περασμένο Δεκαπενταύγουστο άγνωστοι είχαν προκαλέσει ζημιές στο μοναστήρι και είχαν αποπειραθεί να κάψουν το ιερό του.

Espressonews.gr