4:51 μ.μ.
0


Ο Α.Ο. Αλιάς Πορτοχελίου για ακόμα μια χρονιά Πρωταθλητής Ελλάδας στην Υποβρύχια Αλιεία!!!
Ο Γιάννης Σιδέρης για 5η φορά πρωταθλητής Ελλάδος, κατέκτησε το ρεκόρ χρυσών μεταλλίων στην ιστορία του θεσμού!!!

Την 5η και 6η Σεπτεμβρίου 2009 ο «Ναυτικός Αθλητικός Σύλλογος Καλαμάτας ΑΙΟΛΟΣ», διοργάνωσε στο Μεσσηνιακό κόλπο το 39ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Υποβρύχιας Αλιείας 2009. Για τρίτη συνεχή χρονιά και 6η στην ιστορία του, ο όμιλος «Αλιάς Πορτοχελίου» με τους αθλητές Γ. Σιδέρη, Ν. Καμπάνη και Β. Μπίμπα αναδείχθηκε κορυφαίος όμιλος της Ελλάδας στο ψαροτούφεκο αφήνοντας πίσω του το θρυλικό Ν. Ο. Βουλιαγμένης με 5 κατακτήσεις. Ο Όμιλο που ιδρύθηκε στο Πορτοχέλι το 1993, κατάφερε μέσα σε 16 χρόνια να πατήσει την κορυφή του ελληνικού ψαροτούφεκου!


Ο 33χρονος Γιάννης Σιδέρης (2ος στο τελευταίο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βενεζουέλας), ήταν για μια ακόμη φορά ο πρωταθλητής Ελλάδος στο ατομικό, αντιμετωπίζοντας φέτος πολύ δυνατότερους αντιπάλους συγκριτικά με άλλες χρονιές.
Συγκεκριμένα, 2ος κατετάγη με μικρή διαφορά ο κάτοχος του ρεκόρ ελεύθερης κατάδυσης με σταθερά βάρη στην Ελλάδα (100μ.) Μανόλης Γιάνκος του Ο.Ε.Α.Ν.Α. Βόλου και τρίτος ο Κώστας Μακρής του Ν.Ο. Σύρου. Ήταν ο 5ος ατομικός τίτλος για το «φαινόμενο» του ψαροτούφεκου από το Κρανίδι, που ξεπέρασε έτσι το Βολιώτη Δημήτρη Τσέντα στις καταστάσεις ατομικών τίτλων. Ο Γ. Σιδέρης κατέκτησε το εθνικό πρωτάθλημα τις τελευταίες 5 φορές που το διεκδίκησε (2004 Πορτοχέλι, 2005 Σύρος, 2007 Λάρισα, 2008 Χαλκιδική και 2009 Καλαμάτα).

Η Επόμενη αναμέτρηση του Γ. Σιδέρη ως εκπρόσωπος της χώρας μας, μαζί με άλλους δύο αθλητές, είναι στο 27ο Ευρωααφρικάνικο Πρωτάθλημα 2009 στην Αλγερία .