2:54 μ.μ.
0
Αρνούνται να μας αποχωριστούν τα ακραία καιρικά φαινόμενα, που πλήττουν την χώρα από το Σαββατοκύριακο και είχαν ως αποτέλεσμα έναν νεκρό, έναν αγνοούμενο και καταστροφές σε σπίτια και καλλιέργειες.
Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, βροχές και καταιγίδες αναμένονται τις επόμενες ώρες σε: Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Κρήτη, νότια Πελοπόννησο, Μεσσηνία, Λακωνία, Αττική, Εύβοια, Μαγνησία και πιθανώς στις βόρειες Σποράδες και την Χαλκιδική.
Την Τρίτη, τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα περιορισθούν στην κεντρική και νότια χώρα, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη. Αν και τα φαινόμενα θα εξασθενούν σταδιακά, ουσιαστική βελτίωση του καιρού αναμένεται από την Πέμπτη.
Την ίδια ώρα, άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό του 46χρονου που αγνοείται στην περιοχή της Νέας Εφέσου Πιερίας, όταν το τζιπ που οδηγούσε παρασύρθηκε από τα νερά του ποταμού Αίσωνα, την Κυριακή.
Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν και πάλι οι έρευνες για τον 46χρονο πατέρα τριών ανήλικων παιδιών, ενώ έχουν επεκταθεί και στη θάλασσα με την συμμετοχή 20μελούς κλιμακίου από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.
Παράλληλα, να αποκαταστήσουν τις ζημιές από την κακοκαιρία προσπαθούν οι κάτοικοι στις πληγείσες περιοχές.
Στην Αττική, μποτιλιάρισμα στους δρόμους και πλημμυρισμένα υπόγεια και καταστήματα άφησε πίσω της η νεροποντή, ενώ σοβαρά προβλήματα υπάρχουν σε Μέθανα, Κρανίδι, Πέλλα, Ημαθία, Πιερία, Λάρισα και Ιεράπετρα.
Star.gr