8:15 μ.μ.
0

Την Ελλάδα προτείνει μεταξύ των κορυφαίων χωρών για διακοπές το 2010 ο νέος ταξιδιωτικός οδηγός Lonely Planet. Η χώρα μας βρίσκεται στην τρίτη θέση, μετά το Ελ Σαλβαδόρ και τη Γερμανία, ενώ την ακολουθούν η Μαλαισία, το Μαρόκο, το Νεπάλ, η Νέα Ζηλανδία, η Πορτογαλία, το Σουρινάμι και οι ΗΠΑ.

Ο οδηγός «The Best Travel 2010», που κυκλοφόρησε χθες, είναι η πέμπτη έκδοση της εταιρείας που βγαίνει φέτος. «Πρόκειται για μια συλλογή προορισμών και εμπειριών που τις ταξινομούμε, καθώς οι άνθρωποι που ασχολούνται με τον τομέα του τουρισμού πρέπει να ετοιμάζονται για τον επόμενο χρόνο. Οπου κι αν σας υπαγορεύει το στιλ σας, πρέπει να βρείτε χώρους με έμπνευση» δήλωσε ο διευθυντής επικοινωνίας της εταιρείας Lonely Planet,Ανταμ Μπένετ.

Οπως εξηγεί ο ίδιος, οι προορισμοί που προτείνονται ξεκινούν από τους πολύ οικείους και φτάνουν μέχρι τους πολύ μακρινούς, τόσο γεωγραφικά όσο και πολιτισμικά, αυτούς δηλαδή που είναι μάλλον απίθανο να έχει επισκεφτεί κάποιος. Σε αυτούς τους τελευταίους σίγουρα ο Μπένετ περιλαμβάνει το Σουρινάμι, που προτείνεται στη λίστα με τις κορυφαίες χώρες, αλλά και το Φερνάντο ντε Νορόνχα στη Βραζιλία, το Κοχ Κονγκ στην Καμπότζη, που συγκαταλέγονται στις κορυφαίες περιοχές, αλλά και το Κορκ της Ιρλανδίας και το Κουένκο του Ισημερινού, που αναφέρονται στις κορυφαίες πόλεις.

Στις κορυφαίες περιοχές που πρέπει να επισκεφτεί κανείς το 2010 συγκαταλέγονται επίσης η Αλσατία της Γαλλίας, το Μπαλί της Ινδονησίας, η Γκόα της Ινδίας, η λίμνη Βαϊκάλη της Ρωσίας, η Οαχάκα του Μεξικού και η περιοχή των Λιμνών στην Αγγλία. Τέλος, στις κορυφαίες πόλεις που προτείνονται, στην κορυφή της λίστας βρίσκεται το Αμπού Ντάμπι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ακολουθεί το Τσάρλεστον των ΗΠΑ, ενώ προτείνονται επίσης η Κωνσταντινούπολη, το Κιότο της Ιαπωνίας, το Λέτσε της Ιταλίας, το Σαράγιεβο στη Βοσνία, η Σιγκαπούρη και το Βανκούβερ του Καναδά.