7:02 μ.μ.
0


Στον εκθεσιακό χώρο EXCELL, στο Λονδίνο, πραγματοποιήθηκε, από  9 έως 12 Νοεμβρίου,η διεθνής έκθεση τουρισμού WORLD TRAVEL MARKET, όπου συμμετείχε για δεύτερη χρονιά ο Δήμος Κρανιδίου, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της επιτροπής τουρισμού που αφορά την επανατοποθέτηση του Πορτοχελίου και  φυσικά  της ευρύτερης περιοχής της Ερμιονίδας,  στον τουριστικό χάρτη μετά από 25ετή απουσία καθώς και την κάθε χρόνο όλο και πιο δυναμική παρουσία της για την προσέλκυση τουριστών.

      Θέλοντας να συμβάλλει στην επίτευξη αυτού του στόχου, ταξίδεψε μέχρι το Λονδίνο, παραβρέθηκε στην έκθεση και συνομίλησε με την υφυπουργό Πολιτισμού - Τουρισμού κ. ΄Ατζελα Γκερέκου ο Δήμαρχος Κρανιδίου κ. Δημήτρης Σφυρής στην διάρκεια των εγκαινίων. Επίσης ο Δήμαρχος καθώς και τα μέλη της επιτροπής τουρισμού κ. Ιωάννης Ρόζος , κ. Βάσω Λέκκα και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ερμιονίδας κ. Στεφάνου γνωρίσθηκαν και αντάλλαξαν απόψεις με την νέα διευθύντρια του ΕΟΤ  στο Λονδίνο κ. Παναγιωτάκη Σοφία με την οποία υπήρξε συμφωνία ο Δήμος μας να συμμετέχει στις διάφορες και διαφορετικές, όπως δήλωσε, εκδηλώσεις που για πρώτη φορά, σε τέτοια έκταση, σχεδιάζονται από το εκεί γραφείο να πραγματοποιηθούν σ’ όλη την Μεγάλη Βρετανία για την καλύτερη προβολή της Ελλάδας ( και εν μέρει και της δικής μας περιοχής συμβάλλοντας με την συμμετοχή και παρουσία μας με δράσεις καθώς και προϊόντα που παράγονται στο τόπο μας).

         Κατά την διάρκεια της διαμονής του στο Λονδίνο ο κ. Σφυρής παραχώρησε ζωντανή συνέντευξη στο Ελληνόφωνο Ραδιόφωνο της πόλης.         
        Με την συμμετοχή του στην συγκεκριμένη έκθεση ο Δήμος Κρανιδίου πρόσθεσε ένα ακόμα λιθαράκι στην όλη προσπάθεια που απ’ ό,τι φαίνεται μόνος καταβάλει στην γύρω περιοχή αφού ήταν παντελής η απουσία των γειτονικών δήμων και των νήσων του Αργοσαρωνικού και από πλευράς θεσμοθετημένων οργάνων αλλά και οργανωμένης παρουσίας επιχειρηματιών ιδιοκτητών ξενοδοχείων για την προβολή του προϊόντος τους. Εκπρόσωποι ξενοδοχείων με σοβαρή παρουσία από τις Σπέτσες και άλλες γειτονικές περιοχές παρακαλούσαν να επιτραπεί μέσα στο δικό μας χώρο ν’ ακουμπήσουν τα φυλλάδιά τους για να προβάλλουν τις επιχειρήσεις τους. Εκείνοι όμως πρέπει να συνεργασθούν μεταξύ τους και να δημιουργήσουν ένα πλάνο δράσης το οποίο από κοινού με τους δήμους και με την πολιτεία θα υλοποιηθεί ώστε τα αποτελέσματα να είναι πιο άμεσα και γρήγορα σε μια εποχή που σίγουρα «Η ισχύς εν τη ενώσει» αποτελεί επιτακτική ανάγκη.