8:13 π.μ.
0Η παχυσαρκία μπορεί να αντιμετωπιστεί και με τη μεσογειακή διατροφή και το μήνυμα αυτό θα επιδιώξει να περάσει σε Αυστραλούς βουλευτές ομογενής ακαδημαϊκός.


Στο διορισμό της διαιτολόγου και ειδικού σε θέματα μεσογειακής διατροφής κας Κατερίνας Ιτσιοπούλου στο Πανεπιστήμιο Καμπέρας, αναφέρεται και δημοσίευμα της εφημερίδας «The Canberra Times». Η κα Ιτσιοπούλου έχει ασχοληθεί με θέματα μεσογειακής διατροφής, παχυσαρκίας και ασθενειών που συνδέονται με τη διατροφή και τον τρόπο μαγειρικής.
Η ίδια δηλώνει ότι ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τη μεσογειακή διατροφή, λόγω της ελληνικής καταγωγής της και ελπίζει να προβάλει το μήνυμα της υγιεινής διατροφής και στους φοιτητές του Πανεπιστημίου της Καμπέρας. Στο παρελθόν, η κα Ιτσιοπούλου είχε εργαστεί ως ακαδημαϊκός σε πανεπιστήμια της Μελβούρνης. Σε μια εποχή κατά την οποία η παχυσαρκία εξελίσσεται σε μείζον ζήτημα στην Αυστραλία, που ο διαβήτης αυξάνεται και η δίαιτα γίνεται παγκόσμια εμμονή, "είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον να διδάσκεις, να κάνεις έρευνα και να συζητάς ζητήματα διατροφής", τόνισε η κα Ιτσιοπούλου.