2:15 μ.μ.
0

Σήμερα πληροφορηθήκαμε ότι έχει δημιουργηθεί θέμα με την Μοναχή Πορφυρία στο μοναστηράκι της Αγίας Άννας στο Κρανίδι. Οι πληροφορίες μας λένε ότι υπάρχει κόντρα μεταξύ Μητρόπολης Ύδρας και του Παπαγκίκα που είναι ο υπεύθυνος στο Κρανίδι. Ο ένας ρίχνει τις ευθύνες στον άλλον ότι δεν θέλουν την μοναχή. Το μοναστηράκι της Αγίας Άννας είχε μοναχές για πάνω από σαράντα χρόνια.
Ήδη επικρατεί μεγάλη κινητοποίηση στους κατοίκους του Κρανιδίου σχετικά με την υπόθεση αυτή. Έχουν  βγει επιτροπές πολιτών οι οποίοι μαζεύουν υπογραφές να μείνει η μοναχή. Το σχετικό κείμενο έχει ως εξής:
“ Εμείς οι κάτοικοι του Κρανιδίου ζητούμε από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη να μας διατηρήσει το μοναστηράκι της Αγίας Άννας ανοικτό όπως λειτούργησε πάνω από 60 χρόνια και να μείνει η Μοναχή Πορφυρία στην Αγία Άννα γιατί είναι πραγματικά μοναχή με αγάπη και καλοσύνη  μας στηρίζει στην πίστη  μας βοηθάει στα προβλήματα μας. και μας οδηγεί στην Εκκλησία και στα μυστήρια με πολλή χάρη και πειστικότητα.”
Δεν ξέρουμε ποια είναι η αιτία που θέλουν να κλείσει το μοναστηράκι της Αγίας Άννας όμως πρέπει κάποιος απο το χώρο της Εκκλησίας να δώσει εξηγήσεις στους πολίτες του Κρανιδίου.