9:05 μ.μ.
0
Τα συμπαθέστατα κοάλα της Αυστραλίας κινδυνεύουν με πλήρη εξαφάνιση μέσα σε διάστημα 30 ετών από σήμερα, αν δεν ληφθούν μέτρα για τον περιορισμό της δραματικής μείωσης του πληθυσμού τους.
Σύμφωνα με το βρετανικό πρακτορείο, BBC, οι ερευνητές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας πως η ανθρώπινη ανάπτυξη, η κλιματική αλλαγή και οι πυρκαγιές, είναι μερικές από τις αιτίες που ο αριθμός των κοάλα μειώνεται σταδιακά αλλά σημαντικά. Το αυστραλιανό Ίδρυμα για τα κοάλα, ανακοίνωσε πως μία πρόσφατη έρευνα έδειξε μείωση του πληθυσμού τους έως και κατά το ήμισυ τα τελευταία 6 χρόνια και επεσήμανε πως πολλοί από τους θανάτους, οφείλονται στη σεξουαλικώς μεταδιδόμενη ασθένεια, Chlamydia.
Προηγούμενες εκτιμήσεις των επιστημών έδειχναν πως ο αριθμός των κοάλα ανερχόταν στις 100.000, ενώ σήμερα, οι ειδικοί εκτιμούν πως δεν ξεπερνούν τις 43.000.
Για τη διεξαγωγή της μελέτης, το Ίδρυμα συνέλεξε δεδομένα από 1.800 τοποθεσίες.
Σε μία περιοχή στη βόρεια Queensland, όπου υπολογιζόταν ότι ζούσαν περίπου 20.000 πριν από 10 χρόνια, κάτοικοι έψαχναν για 4 ημέρες, χωρίς ωστόσο να βρουν έστω κι ένα κοάλα.
οι ερευνητές υπογραμμίζουν πως τα κοάλα είναι ιδιαίτερα επιλεκτικά στη διατροφή τους, καθώς τρέφονται με συγκεκριμένα φύλλα δέντρων και επισημαίνουν πως αν θέλουμε να συνεχίσουμε να βλέπουμε κοάλα, θα πρέπει να σταματήσει, μεταξύ άλλων, η καταστροφή των δασών.