12:22 μ.μ.
0
Για την εφαρμογή του νέου σχεδίου για την παιδεία ύστερα από τρία χρόνια, για την κατάργηση της βάσης του 10 αλλά και για το ότι το νέο σύστημα δεν αφορά τους φετινούς μαθητές της Α’ Λυκείου μίλησε η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου σε εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης.
Η κ. Χριστοφιλοπούλου ξεκαθάρισε πως το νέο σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ θα τεθεί σε λειτουργία τρία χρόνια μετά την λήξη του διαλόγου.
«Δεν θέλουμε να αιφνιδιάσουμε κανέναν και δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε πανικό και αβεβαιότητα. Δεν θα πρέπει επομένως να αντιμετωπίσουν το νέο εξεταστικό και για λόγους παιδαγωγικούς. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι το οποίο είναι αντιπαιδαγωγικό», υπογράμμισε η υφυπουργός.
Η κ. Χριστοφιλοπούλου μίλησε και για την κατάργηση της βάσης του «10». Συγκεκριμένα, η υφυπουργός είπε πως πολύ πιθανό είναι η κατάργηση να ισχύσει από τις επικείμενες πανελλήνιες εξετάσεις, όμως, εάν το σύστημα που επιλεγεί θα είναι σύνθετο τότε η εφαρμογή του γίνει στις εξετάσεις Ιουνίου 2011.
«Δεν θα αργήσουμε πολύ. Διαβεβαιώνω όμως για το εξής: δεν πρόκειται να πάμε σε βάθος χρόνου, θα αποφασίσουμε σύντομα και δεν θα αιφνιδιάσουμε κανέναν», είπε χαρακτηριστικά η Εύη Χριστοφιλοπούλου.