10:27 μ.μ.
0
Την Κυριακή 29 Νοεμβρίου στο Δορούφι Κρανιδίου πραγματοποιήθηκε ο 4 ος και τελευταίος αγώνας του πελοποννησιακού κυπέλλου της ΟΜΕ για το 2009, με 71 αναβάτες να τιμούν με την παρουσία τους τον θεσμό και την ΛΕΜΟΕΡ που τον οργάνωσε με κάθε επιτυχία σε μια απίστευτα μεγάλη έκταση - που προβλέπετε από την εταιρία που την παρεχώρησε για γήπεδα γκολφ - ένα αγώνα scramble για γυμνασμένα χέρια, παρά την γρήγορη διαδρομή, αλλά με αρκετά σαμάρια. Η διαδρομή ήταν η μεγαλύτερη που έχει γίνει σε γενικά σε αγώνα scramble το 2009 και οι θεατές που παραβρεθήκανε είχαν καλή θέα για να παρακολουθήσουν τις μάχες μεταξύ των αναβατών κάτω από έναν λαμπρό ήλιο.
Εύκολη πρόσβαση και μεγάλος χώρος για parking, με την λέσχη να έχει σκεφτεί να βάλει σήμανση με κορδέλα κόκκινη και πινακίδα μέχρι το χώρο του αγώνα, με αρχή από την Επίδαυρο παρακαλώ. Η διαδρομή του αγώνα χαρακτηρίστηκε γρήγορη και εύκολη, αλλά κούραζε τα χέρια αρκετά με τα άνω κατεβάσματα και τα αντίθετα σαμάρια.


Πρέπει να επισημάνω την επιτυχία της λέσχης που κατάφερε να πείσει την ιδιοκτήτρια εταιρία της απέραντης έκτασης, για την χρησιμοποίηση για αγώνα scramble και την προετοιμασία όλου του χώρου, που ήταν γεμάτο με ψηλούς  αγκαθωτούς θάμνους. Καθαρίστηκε και προετοιμάστηκε από την λέσχη, που επιπλέον πρέπει να έσπασε άλλο ένα ρεκόρ (μετά το μήκος της διαδρομής), με τα ψηλότερα ξήλα σηματοδότησης (πασαλάκια) σε αγώνα.  Έτοιμοι σίγουρα για να οργάνωση την επόμενη χρονιά με περισσότερους αγώνες, εάν υπάρχει ακόμα το ελεύθερο του χώρου.

Κατηγορία S1
Μάχη για την πρώτη θέση υπήρξε μεταξύ του Σταύρου Μπουζούκου (103) και του Δημήτρη Κατριβέση (159) σε αυτή την κατηγορία. Μετά από 11 γύρους και συνολικό χρόνο 1ώρα 46 λεπτά ο Σ. Μπουζούκος πέρνει την καρό σημαία, αφήνοντας κατά ενάμιση λεπτό διαφορά και δεύτερο τον Δ. Κατριβέση. Ο Κώστας Μούρκος (151) προσπάθησε και ανέβηκε για κάποια στιγμή δεύτερος κατά την διάρκεια του αγώνα, κατάφερε να καταταγεί τρίτος στην κατηγορία S1 με δυόμιση λεπτά διαφορά από τον πρώτο. Την πρώτη εξάδα έκλεισαν οι Χρήστος Κοτούλας (104), Γιάννης Κρητικός (145) και Νίκος Ψυλλάκης (169). Συνολικά από τις 19 συμμετοχές, οι δεκαοχτώ κατάφεραν να δουν την καρό σημαία.


Κατηγορία S2
Νικητής ο Κίμων Καράμπελας (293) που δεν φάνηκε να μην επηρεάζεται από τις  σκληρούς αντιπάλους του και πήρε την καρό σημαία μετά από 11 γύρους και συνολικό χρόνο 1ώρα 47λεπτά. Δεύτερος τερμάτισε ο Αλέξης Κατσαμάκης (291) με ένα λεπτό διαφορά. Τρίτος βρέθηκε ο Βλάσσης Κόρκας (242) που κρατήθηκε κοντά στην κορυφή. Τέταρτος της κατηγορίας ήταν ο Μιχάλης Ντουζένης (209) με πέμπτο και έκτο αντίστοιχα τους Παναγιώτη Γιαννούκλα (290) και Αργύρη Ζέρβα (286). Πολλές οι συμμετοχές, που έφτασαν στην κατηγορία τους 32 αναβάτες. Δύο αναβάτες δεν κατάφεραν να τερματίσουν τον αγώνα.
Κατηγορία S3
Εδώ έγινε πραγματική μάχη για την τελική κατάταξη. Όλα έδειχναν ρευστά, με τέσσερις υποψήφιοι να διεκδικούν την πρωτιά. Τελικά όλα φάνηκαν να παίρνουν μια σειρά στους δυο τελευταίους γύρους, όπου ο Κώστας Β. Μπινιάρης (328) οδηγούσε την κατηγορία. Έτσι μετά από συνολικό χρόνο 1ώρα 44λεπτά και 10 γύρους κατάφερε να πάρει την καρό σημαία και ανεβεί στην πρώτη θέση του βάθρου. Πίσω του με διαφορά 39 δευτερολέπτων ακολούθησε ο Χρήστος Νικολακόπουλος (340) που είχε βρεθεί στην κορυφή, αλλά τελικά ανέβηκε στην δεύτερη θέση στο scramble του Κρανιδίου. Πολύ κοντά του τερμάτισε ο Αλέξανδρος Κυπριζλής (363) που ανέβηκε τρίτος στο βάθρο. Τον ακολούθησε από πολύ κοντά ο Βαγγέλης Πετρόπουλος (373) με ένα παλαιό CR 500 που κατέλαβε έτσι την τέταρτη θέση της S3. Στην πέμπτη θέση βρέθηκε ο Δημήτρης Ραπατσουλέας (300), με τον Χρήστο Ροδόπουλο (385) να κλείνει την πρώτη εξάδα. Δέκα συμμετοχές, δέκα και αυτοί που τερμάτισαν τον αγώνα στην μεγάλη κατηγορία. Συγχαρητήρια στον τελευταίο της κατάταξης Κώστα Φ. Μπινιάρη, που κατάφερε να πάρει εκκίνηση πάνω σε ένα...  πολιτικό KTM LC4 640 με μαρσπιέ συνεπιβάτη και πίσω σκάρα!

Κατηγορία Champion
Έντεκα συμμετοχές είχε η κατηγορία με δυο κύριους  διεκδικητές για την νίκη. Ο Σταμάτης Μαντάς (424) και ο Γιώργος Μανωλίδης (433) πρόσφεραν ένα ακόμα κομμάτι δράσης στον αγώνα του Κρανιδίου. Ο Μαντάς ξέφυγε από την εκκίνηση, με τον Μανωλίδη να βρίσκει τον ρυθμό του και να προσπαθεί να τον απειλήσει, ακολουθώντας και καλύπτοντας την διαφορά μεταξύ τους. Ο Μαντάς άνοιξε το γκάζι και διαμόρφωσε μια διαφορά του ενός περίπου λεπτού και τερματίζει πρώτος τον αγώνα μετά από 1ώρα 41λεπτά. Δεύτερος ο Γ. Μανωλίδης , με τον Χρήστο Τομαρά (402) να καλύπτει το τρίτο σκαλί του βάθρου. Τέταρτος ο Παναγιώτης Τορβάς (422) με τους Φώτη Αλεξόπουλο (406) και Δημήτρη Κόκκινο (499) να καλύπτουν αντίστοιχα την πέμπτη και έκτη θέση της κατηγορίας Champion.