8:08 π.μ.
0
Έως το Φεβρουάριο αναμένεται να εκδοθεί από το υπουργείο Απασχόλησης ατομικό εκπτωτικό κουπόνι έως και 50% σε ανέργους για τα βασικά είδη διατροφής και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Ο υπουργός Απασχόλησης, Ανδρέας Λοβέρδος, επισήμανε πως κύριος στόχος είναι να επιτευχθεί συνεργασία με μεγάλες αλυσίδες τροφίμων, προκειμένου η έκπτωση να ανέλθει στο 50% αντί για 20% ή 30% που έχει εξασφαλίσει το υπουργείο μέσα από κονδύλι ύψους 1,5 δις. ευρώ του προγράμματος ΕΣΠΑ.
Παράλληλα, επιδιώκεται η συνεργασία τόσο με το Μετρό όσο και με την ΕΘΕΛ για περαιτέρω μείωση των εισιτηρίων.
Αναφορικά με τις εξαγγελίες του υπουργού Απασχόλησης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, έκανε λόγο για ψίχουλα ενώ ανέφερε πως ο υπουργός Απασχόλησης παριστάνει τον Καραμουρτζούνη φιλόπτωχου ταμείου. «Οι άνεργοι θέλουν δουλειά και όχι ελεημοσύνη», προσέθεσε.
Οξύτατη υπήρξε νωρίτερα η αντιπαράθεσε που σημειώθηκε στον υπουργό Απασχόλησης, Ανδρέα Λοβέρδο, και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε ο τελευταίος αναφορικά με την ανεργία.
«Σέρνεστε πίσω από το ΚΚΕ και με προσχηματικούς τρόπους βγαίνετε έξω από την απόπειρα επίλυσης του ασφαλιστικού προβλήματος της χώρας και έρχεστε εδώ για να ζητήσετε και τα ρέστα. Αυτή η πολιτική στάση είναι ανεύθυνη» ανέφερε ο υπουργός Απασχόλησης, Ανδρέας Λοβέρδος.
Από την άλλη πλευρά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, χαρακτήρισε την κυβέρνηση σχεδόν υπηρεσιακή. «Πηγαίνετε στις Βρυξέλλες, παίρνετε εντολές, έρχεστε εδώ και κινδυνολογείτε. Κρύβεστε πίσω από τις κινδυνολογίες. Να ξέρετε ότι αυτή η πολιτική δεν πρόκειται να βρει συναίνεση» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.