9:44 μ.μ.
0



Σαν σήμερα έφυγε απο την ζωή πριν απο 21 χρόνια ο Πάνος Γαβαλάς.

Γεννήθηκε στο Βατραχονήσι (Μέτς) στις 26-10-1926 και στην Αθήνα έμενε στην συνοικία Καισαριανή πέθανε στις 3-12-1988.Από μικρός αγάπησε το τραγούδι και έμαθε καλή κιθάρα. Συνεργάστηκε με τον Νίκο Μεϊμάρη και έφτιαξανσυγκρότημα που είχε συμμετοχή στις ζωντανές εκπομπές του Σταθμού Ενόπλων Δυνάμεων.Για σαράντα χρόνια ήταν στην επικαιρότητα. Δημιούργησε περίφημα “ντουέτα” με την Βούλα Γκίκα και την Ρία Κούρτη. Ίδρυσε την δισκογραφική Εταιρεία “ΣΟΝΑΤΑ”.Συνεργάστηκε με πολλούς γνωστούς καλλιτέχνες του ελληνικού τραγουδιού.Έγραψε και συνέθεσε μερικά τραγούδια όπως το “ΣΙΓΑΝΟΨlΧΑΛΙΣΜΑ” και πέρασε στα κλασσικά του είδους. Το πρώτο τραγούδι που του έδωσε ο Τσιτσάνης ήταν το “ΚΑΤΑΔΙΚΟΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ” PARLOPHONE Β-74379. Έγραψε και συνέθεσε μερικά τραγούδια όπως το “ΣΙΓΑΝΟΨlΧΑΛΙΣΜΑ” και πέρασε στα κλασσικά του είδους.
Πέθανε στις 3-12-1988. Ερμήνευσε γνωστά τραγούδια όπως: Σήκω πάνω κάτσε κάτω, Δεν με πονάς, Φύγε κι άσε με, Πήρε φωτιά μια καρδιά, Άσε με πια, Λαϊκό τσα-τσα, Κάθε λιμάνι και καημός, Άμα θες να φύγεις φύγε, Γλυκέ μου τύραννε, Εγώ είμαι ένα παλιόπαιδο.
Δισκογραφία
Δυό - Δυό - 2000
Τραγούδια Απο Τις 45 Στροφές - 1996
Λαϊκές Συγκινήσεις - 1996
Μια Περιπέτεια - 1995
Από Τους Θυσαυρούς Των 45 Στροφών - 1994
Μαζί - 1992
Τα Λαϊκά Του Πάνου Γαβαλά - 1991
Τραγουδώντας Τις Εποχές Νο 1 Αφιερωμένο Εξαιρετικά - 1989
Τραγουδώντας Τις Εποχές No2 - 1992
Δυο Δυο - 1987
Μια Ανάσα - 1986
Η Χρυσή Εποχή Νο 5 - 1985
Τα Πορτραίτα Της Minos-EMI - 1985
Είναι Ωρα Για Αγκαλιά - 1984
Η Χρυσή Εποχή Νο 1 - 1984
Η Χρυσή Εποχή Νο 2 - 1984
Η Χρυσή Εποχή Νο 3 - 1984
Η Χρυσή Εποχή Νο 15 - 1985
Αξέχαστες Επιτυχίες - 1982
Αξέχαστες Επιτυχίες Νο 2 - 1983