10:28 π.μ.
0


Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κρανιδίου σε  συνεργασία με την Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου Πορτοχελίου, νηπιαγωγό κ. Ματούλα Πήλιουρη οργάνωσε  εκδήλωση, για παιδιά, νήπια και μαθητές της Α και Β Δημοτικού,  αφιέρωμα στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη.
Όσα παιδιά ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση, είχαν την ευκαιρία μέσα από το πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, με αφήγηση, προβολή και δραματοποίηση που υλοποίησε η κ. Πήλιουρη (έμπειρη, πρωτοπόρα κι ακούραστη)  να ταξιδέψουν στην ζωή και το έργο του Παπαδιαμάντη μ’ ένα τρόπο που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον και την ενθουσιώδη συμμετοχή των μικρών μας φίλων.
Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε από το παιδικό τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κρανιδίου, σ’ ένα κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο,  την Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου, το απόγευμα, λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα καθώς τα Χριστουγεννιάτικα διηγήματά του αποτελούν αφορμή, κάθε χρόνο τέτοιες μέρες να γίνεται αναφορά.
Ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης υπήρξε ένας μεγάλος συγγραφέας και μεγάλος πνευματικός άνθρωπος που έζησε μια ζωή στα πλαίσια της αγιοσύνης, έχοντας για συντροφιά την απέραντη αγάπη του για τους φτωχούς ανθρώπους του νησιού του και της πόλης, τον άσβεστο έρωτα προς τη φύση και τη θρησκευτική λατρεία του προς τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα της πατρίδας μας.