6:19 μ.μ.
0
Όπως κάθε χρόνο στον Δήμο Κρανιδίου ανήμερα της πρωτοχρονιάς ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο  μετά την θεία  λειτουργία υποδέχθηκαν τους δημότες στο Δημαρχείο, αντάλλαξαν ευχές και μέσα σε μια ιδιαίτερα χαρούμενη κι εορταστική ατμόσφαιρα έκοψαν την βασιλόπιτα παρουσία των σεβαστών πατέρων της εκκλησίας καθώς και του Αντινομάρχη κ. Γιάννη Μήτσα.
Είχε όμως μια ιδιαιτερότητα η φετινή πρωτοχρονιά καθώς επιλέγχθηκε από την δημοτική αρχή για να αποδοθεί τιμή, «ως ένα μικρό δείγμα ευγνωμοσύνης όλων των δημοτών» όπως έγραφε επάνω η πλακέτα που απένειμε ο Δήμαρχος κ. Σφυρής στον δωρητή κ. Βασίλη Λαδά και μαζί ανακοίνωσαν την ίδρυση της Φιλαρμονικής του Δήμου Κρανιδίου. Αρχή της νέας χρονιάς, ξεκίνημα των Κοινωφελών Επιχειρήσεων του Δήμου, ξεκίνημα και της μουσικής εκπαίδευσης όσων ενδιαφερθούν για την επάνδρωση την Δημοτικής Φιλαρμονικής. Ο κ. Μανιάτης Τάκης με τρία μέλη της φιλαρμονικής του Δήμου  Ερμιόνης έπαιξαν τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα καλεσμένοι του Δημάρχου Κρανιδίου επίσης τιμής ένεκεν στον κ. Λαδά και όλων των παρευρισκόμενων.
Στην συνέχεια τιμητικές πλακέτες, για την εθελοντική προσφορά τους στην Δασοπροστασία και στην Προστασία του Περιβάλλοντος απονεμήθηκαν:

 1.  Στην Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας του Δήμου που βρίσκεται σε επαγρύπνιση κι επεμβαίνει, πάντα σε συνεργασία με την Πυροσβεστική και τον Δήμο, όπου χρειασθεί όλη τη χρονιά κι ειδικότερα τους καλοκαιρινούς μήνες με περιπολίες όλο το εικοσιτετράωρο. Εκ μέρους της ομάδας την πλακέτα παρέλαβε ο κ. Βόλης Ιωάννης ενώ κλήθηκε από τον Δήμαρχο και την απένειμε ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Μανώλης Φλωρής.
 2. Στην Λέσχη Μοτοσικλέτας Ερμιονίδας (ΛΕ.ΜΟ.ΕΡ) που μέσα  στη δράση τους, όπως προκύπτει από την αγάπη τους για το δίκυκλο, εκτός από την προβολή του τόπου από τις διοργανώσεις  αθλητικών εκδηλώσεων, έχουν συμπεριλάβει τον καθαρισμό της υπαίθρου ειδικότερα στην περιοχή των Φούρνων και των γύρω περιοχών και  παραλιών καθώς και την δασοπροστασία συμβάλλοντας έτσι στην προσπάθεια του Δήμου και της Πυροσβεστικής και φυσικά πάντα σε συνεργασία μαζί τους. Την πλακέτα εκ μέρους των μελών της Λέσχης παρέλαβε ο κ. Σοφικίτης και την απένειμε ο Αντινομάρχης κ. Γιάννης Μήτσας.
3. Στην Εθελοντική Ομάδα Αλληλεγγύης του Δήμου Κρανιδίου για την προσφορά της στο κοινωνικό σύνολο μέσα από την βοήθεια που χαρίζει σε ανήμπορους και άπορους συνανθρώπους μας. Η Ομάδα αυτή αφουγκράζεται την τοπική κοινωνία κι αθόρυβα, διακριτικά με ανιδιοτέλεια κι αγάπη για τον άνθρωπο επεμβαίνει όπου χρειάζεται για να δώσει λίγη λησμονιά, χαρά, φαγητό, ρούχα, παιγνίδια και πάνω απ’ όλα συμπαράσταση και φροντίδα. Την πλακέτα κλήθηκε κι απένειμε ο πρώην δήμαρχος κ. Νίκος Κοντογιάννης και παρέλαβε εκ μέρους της ομάδας η κ. Αγγελική Καραφωτιά.

Σ’ αυτές τις περιπτώσεις μια πλακέτα μόνο δεν φτάνει αλλά με κάποιο τρόπο πρέπει να δείξουμε την ευγνωμοσύνη μας σ’ αυτούς που έχουν την ψυχική δύναμη της προσφοράς κι ανεξάρτητα από πολιτικές πεποιθήσεις και κομματικές διαφορές έμπρακτα συμμετέχουν και δίνουν το παράδειγμα του ενεργού πολίτη μέσα από μια άλλη διάσταση, εκείνη που έχει σαν αντάλλαγμα την χαρά της συμμετοχής, της συνεργασίας, της δράσης για το κοινό καλό.
 Τέλος βραβεύθηκαν οι επιτυγχόντες στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα για το έτος 2009 στους οποίους απονεμήθηκαν αναμνηστικές πλακέτες από τον Αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Κοντοβράκη με την ευχή όλων για καλές σπουδές και πραγματοποίηση των επιθυμιών και των ονείρων τους.
Δώρα , σχετικά με την ζωγραφική έδωσε ο Δήμαρχος στους μαθητές του νηπιαγωγείου και του δημοτικού που οι ζωγραφιές τους επιλέχθηκαν και έγιναν οι ευχετήριες κάρτες του Δήμου Κρανιδίου κι έπαινοι στα παιδιά απονεμήθηκαν από τον κ. Γιάννη Μαριέτα.
Στον τυχερό  της βασιλόπιτας που βρήκε το φλουρί, κ. Χάλαρη Ευάγγελο, δόθηκε από τον Δήμαρχο μια εικόνα .