2:27 μ.μ.
0

Στο προσκήνιο ήρθαν και πάλι τα σενάρια για πιθανή αποχώρηση της Ελλάδας από την ζώνη του ευρώ, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του ξένου Τύπου και στέλεχος της DeutscheBank. Στο μεταξύ, κλιμάκιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου βρίσκεται στην Αθήνα για να βάλει κι αυτό ένα «χεράκι» βοηθείας.
Ενδεικτικό του αρνητικού κλίματος που εξακολουθεί να υπάρχει είναι δημοσίευμα των Financial Times, που αναφέρει πως είναι πιθανό η συμμετοχή μας στην ΟΝΕ να τερματισθεί σε 2 ή 3 χρόνια ύστερα από «κανόνι» και αφού έχουν σπαταληθεί δημόσια κεφάλαια.
Την ίδια ώρα, ο αναλυτής Μαρκ Γουόλ της Deutsche Bak n δήλωσε ότι μία από τις κρίσιμες ερωτήσεις που θα μπορούσαν να τεθούν στον Ζαν Κλοντ Τρισέ (στη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει) είναι «εάν και υπό ποιες συνθήκες θα μπορούσε να ασκηθεί πίεση στην Ελλάδα να αποχωρήσει οικειοθελώς από την Ευρωζώνη».
Στο μεταξύ, τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας επισκέφθηκε η αντιπροσωπεία του ΔΝΤ που βρίσκεται στη χώρα μας.
Στη συνάντηση με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου συζητήθηκε η δυνατότητα παροχής βοήθειας του ΔΝΤ σε θέματα φορολογικής πολιτικής, φορολογικής διοίκησης, όπως και σε συστήματα κατάρτισης προϋπολογισμού, συστήματα ελέγχου και αξιολόγησης δημοσίων δαπανών.
Τα  μέλη του ΔΝΤ συναντήθηκαν για μία ώρα και με τον Ανδρέα Λοβέρδο. Ο υπουργός τους έδωσε τον προϋπολογισμό του υπουργείου -στον οποίο παρουσιάζονται περικοπές δαπανών ύψους 2 δις ευρώ- και τους ενημέρωσε για την πορεία του διαλόγου για το ασφαλιστικό.
Star.g