11:05 π.μ.
0

Αθωώθηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο η πρώην διευθύντρια του 132ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών, η οποία κατηγορούταν πως παρέδιδε παράνομα μαθήματα σε αλλοδαπούς στη μητρική τους γλώσσα.
 Συγκεκριμένα, η Στέλλα Πρωτονοτάριου κατηγορήθηκε πως τα απογεύματα την περίοδο 2004-2007 παρέδιδε μαθήματα σε παιδιά μεταναστών στα αλβανικά και τα αραβικά χωρίς να έχει την απαραίτητη άδεια.
Ο τωρινός διευθυντής του σχολείου έκανε τη μήνυση στην κ. Πρωτονοτάριου η οποία μετατέθηκε σε άλλο σχολείο. Στο πλευρό της στάθηκε ο Σύλλογος Γονέων του 132ου Δημοτικού όπως και άλλων σχολείων, η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ που συγκεντρώθηκαν έξω από τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.
«Η δικαίωση της Στέλλας Πρωτονοτάριου, μιας Δασκάλας με κεφαλαίο Δ είναι πιο επίκαιρη παρά ποτέ, μια και η συζήτηση για την ένταξη των παιδιών των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία αποτελεί μια από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης. Ο ρόλος των εκπαιδευτικών σε αυτή τη διαδικασία είναι καταλυτικός και η πολιτεία σήμερα είναι κοντά του», δήλωσε η υπουργός Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου.