10:37 π.μ.
0

Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ρωσία και Αίγυπτος είναι οι πρώτες χώρες που πήραν άδεια να αναγράφουν τις διευθύνσεις των ιστοσελίδων (domain name) στη δική τους γλώσσα και όχι με λατινικούς χαρακτήρες, σύμφωνα με ανακοίνωση της Icann, η οποία χειρίζεται θέματα ονομάτων στο διαδίκτυο.
Αυτή η εξέλιξη δίνει τέλος στην αποκλειστική χρήση λατινικών χαρακτήρων οι οποίοι προς το παρόν θα χρησιμοποιούνται μόνο στις καταλήξεις για τεχνικούς λόγους. Ωστόσο, σε λίγο καιρό το τελευταίο τμήμα της ονομασίας της διεύθυνσης (π.χ .com ή .org) θα αναγράφεται στη γλώσσα της κάθε χώρας που έχει λάβει την άδεια.
Επιπλέον, στα μέσα του 2010 θα λειτουργήσει η πρώτη διεθνοποιημένη διεύθυνση, στα αραβικά ή στο κυριλλικό αλφάβητο. Εντωμεταξύ, η δεκάδες αιτήματα για εισαγωγή διευθύνσεων σε άλλες γλώσσες έχει δεχτή η Icann η οποία υπολογίζει πως περίπου 1,6 δις άνθρωποι χρήστες του διαδικτύου χρησιμοποιούν γλώσσα διαφορετική από το λατινικό αλφάβητο.
Ο πρόεδρος της ρυθμιστικής αρχής, Πίτερ Ντινγκέιτ Θρας, δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης πως αυτή η καινοτομία αποτελεί τη μεγαλύτερη τεχνική αλλαγή στην ιστορία του Ίντερνετ, η οποία μετρά 40 χρόνια