11:02 μ.μ.
0

Τρία έργα δημοπρατήθηκαν στον Δήμο Κρανιδίου την Τρίτη 26 Ιανουαρίου, μετά από την σύνταξη μελετών και την δημοσίευση σχετικών προκηρύξεων.
Το πρώτο αφορά αγροτική οδοποιία και προβλέπει βελτιώσεις αγροτικών δρόμων και τσιμεντοστρώσεις, καθώς και τοιχία αντιστήριξης δρόμων και γεφυριών συνολικού κόστους 200.000 ευρώ. Είναι συνεχής η σχετική δράση του Δήμου και πάντα κατόπιν συνεργασίας με τα τοπικά διαμερίσματα και την αξιολόγηση των αναγκών.
Το δεύτερο αφορά έργα σε σχολεία και συγκεκριμένα  την διαμόρφωση της αυλής του δημοτικού σχολείου Διδύμων και την δημιουργία αθλητικών χώρων, εργασίες συντήρησης του παλιού δημοτικού σχολείου Διδύμων, εργασίες διαμόρφωσης της αυλής του δημοτικού σχολείου Φούρνων.
Τέλος η μελέτη αυτή προβλέπει την δημιουργία αιθουσών στο δημοτικό σχολείο Πορτοχελίου, δημιουργία γραφείου δασκάλων και κυλικείου, ανάγκες που έχουν προκύψει από την μεγάλη αύξηση του αριθμού των μαθητών (περίπου 170) κι αναμένεται του χρόνου να είναι περισσότεροι.
Τα χρήματα για τις εργασίες στα σχολεία (100.000 ευρώ) εξασφάλισε με το αδιαμφισβήτητο ενδιαφέρον και την ευαισθησία που έχει δείξει, τα τρία χρόνια της θητείας του (αλλά και παλιότερα ως απλός δημότης ή ως πρόεδρος και μέλος συλλόγου γονέων και κηδεμόνων) για τα παιδιά και την διαβίωσή τους σε ασφαλείς, με ανθρώπινες συνθήκες χώρους μάθησης,  ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Σφυρής από το υπουργείο εσωτερικών, ως έκτακτη επιχορήγηση.
Η τρίτη δημοπράτηση είχε ως αντικείμενο μελέτη για την επισκευή του σχολείου Συγγρού στο Κρανίδι (πρώην κινηματογράφος) και προβλέπει αντικατάσταση της στέγης και κατασκευή κερκίδων (καθισμάτων). Έτσι θα διαμορφωθεί ένα μικρό θέατρο όπου θα στεγάσει την δράση της και τα όνειρά της η Θεατρική Ομάδα Ερμιονίδας  (Θ.Ο.Ε.)  και θα μπορούν να φιλοξενηθούν παράλληλα διάφορες εκδηλώσεις.
Με την επισκευή αυτή το Κρανίδι θ’ αποκτήσει μια σύγχρονη και κατάλληλα εξοπλισμένη αίθουσα για θεατρικές παραστάσεις, προβολές, διαλέξεις, παρουσιάσεις κ.λ.π. κάτι που λείπει πραγματικά από τον Δήμο μας κι έρχεται, (μετά την επισκευή και συντήρηση του κτιρίου Μίληση, στο Πορτοχέλι) να προσθέσει ένα ακόμα στοιχείο του ενδιαφέροντος της Δημοτικής αρχής για αξιοποίηση υπαρχόντων χώρων που θ’ αποτελέσουν την απαραίτητη κτιριακή υποδομή στον τομέα του Πολιτισμού.