11:07 μ.μ.
0Τηρώντας τις παραδόσεις και τα έθιμα ο Δήμος Κρανιδίου διοργανώνει δύο Πολιτιστικές Αποκριάτικες εκδηλώσεις που έχουν καθιερωθεί κι αποτελούν πλέον θεσμό για την περιοχή. Το Καρναβάλι στο Πορτοχέλι και τα Κούλουμα στους Μύλους Κρανιδίου.
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το Πορτοχέλι ετοιμάζεται εκτός από την ομορφιά και την φιλοξενία του, να παρουσιάσει το Καρναβάλι του και να δώσει χαρά σε μικρούς και μεγάλους, ντόπιους κι επισκέπτες. Μια ομάδα εθελοντών, με την συμπαράσταση του Δήμου, δουλεύει ακούραστα και καθημερινά για την δημιουργία του Καρναβαλιού  αξιοποιώντας το ήδη υπάρχον υλικό (σε στολές και άρματα) ενώ ο αντιδήμαρχος με τους εργάτες του Δήμου στόλισε ανάλογα το χωριό.  Φιλοδοξία και φέτος είναι το Καρναβάλι να έχει πολλή μεγάλη επιτυχία αφού οι συμμετοχές είναι πολλές και οι εκπλήξεις ακόμα περισσότερες.
Την ΚΥΡΙΑΚΗ λοιπόν, 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, στις 4 το απόγευμα, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον Δήμο Κρανιδίου, στο ΠΟΡΤΟΧΕΛΙΩΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ.
 Σας περιμένουμε να σατιρίσουμε, να χορέψουμε, να διασκεδάσουμε και την επομένη, 15 Ιανουαρίου,  Καθαρά Δευτέρα ν’ ανηφορίσουμε στους Μύλους, στο Κρανίδι για να γιορτάσουμε τα Κούλουμα, να πετάξουμε τον αετό και να συνεχίσουμε το γλέντι με κρασί, νηστίσιμα εδέσματα και την παραδοσιακή λαγάνα.