7:30 μ.μ.
0

«Λαέ πολέμα,
σου πίνουνε το αίμα»!
Κόμματα των καπιτα-ληστών
Ενώ τα κέρδη ξεχειλίζουν από τις θυρίδες και τα θησαυροφυλάκια της πλουτοκρατίας,
η κυβέρνηση εξουθενώνει το λαό.
Με μια μονοκοντυλιά «αποφάσισε και διέταξε» να προστεθούν νέα βάρη ύψους 5 δισ. στις πλάτες των υποζυγίων.
Την ώρα που, μαζί, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ., ΕΕ, «σύμμαχοι» και «οίκοι», θα ψηφίζουν σήμερα στη Βουλή τη λεηλασία και των τελευταίων υπολειμμάτων του λαϊκού μόχθου,
ας θυμηθούμε τα (καταγεγραμμένα και επίσημα) στοιχεία για τον - ανέγγιχτο - συσσωρευμένο πλούτο των κεφαλαιοκρατών:
  • Το ενεργητικό των τραπεζών αυξήθηκε κατά 300 δισ. την τελευταία 5ετία - όσο δηλαδή και το δημόσιο χρέος της Ελλάδας (!) - και καταγράφηκε για το 2009 στα 580 δισ. ευρώ. Χρήματα που θα μπορούσαν να καλύψουν κατά 116 φορές (!) την προχτεσινή αφαίμαξη που υπέστη ο λαός.
  • Οι καταθέσεις των μεγάλων επιχειρήσεων στις τράπεζες αυξήθηκαν στην 5ετία κατά 117 δισ. και το Νοέμβρη του 2009 καταγράφηκαν στα 277 δισ. ευρώ. Ποσό που «ανήκει» σε μια χούφτα εκμεταλλευτές και θα μπορούσε να καλύψει κατά 57 φορές τη νέα ληστεία εναντίον εκατομμυρίων εργαζομένων.
  • Οι 166 εισηγμένες κερδοφόρες εταιρείες στο Χρηματιστήριο ομολόγησαν κέρδη 11,8 δισ. ευρώ για το 2009. Η κυβέρνηση κόβει τους μισθούς των εργαζομένων όταν με μια απλή κίνηση, τη φορολόγηση αυτής της δράκας με 45% επί των κερδών της, θα εισέπραττε πάνω από 5 δισ.!
  • Το ενεργητικό των μεγαλύτερων επιχειρήσεων στη χώρα έχει φτάσει στα 700 δισ. ευρώ για το 2009. Πακτωλός που θα μπορούσε να αποτρέψει κατά 145 φορές (!) την κλοπή του ιδρώτα των εργαζομένων.
  • Οι ανείσπρακτοι φόροι αγγίζουν σήμερα τα 30 δισ. ευρώ με τη μερίδα του λέοντος να τη χρωστούν οι Ανώνυμες Εταιρείες και οι μεγάλες επιχειρήσεις. Οφειλές που αν δεν τις «χάριζε» η κυβέρνηση θα μπορούσε να έχουν σωθεί κατά 6 φορές οι μισθοί των εργαζομένων.
  • Τα 28 δισ. ευρώ που χάρισαν στις τράπεζες φτάνουν και περισσεύουν κατά 5 φορές για να μην επιβληθεί η βαρβαρότητα.
  • Τα 136 δισ. ευρώ (αυξήθηκαν κατά 100 δισ. σε μια 5ετία!) των «ραντιέρηδων» σε καταθέσεις και συμφωνίες επαναγοράς (ρέπος) φτάνουν για να διαφυλαχτούν κατά 27 φορές τα δώρα και τα εισοδήματα των μισθωτών.
  • Αυτή είναι η αλήθεια.
  • Η κυβέρνηση, η ΝΔ, ο ΛΑ.Ο.Σ., αυτή η «Αγία Τριάδα» του κοινωνικο-οικονομικού απαρτχάιντ, τα κόμματα της ΕΕ, του ΣΕΒ και των «οίκων»,θα είχαν χίλιους τρόπους να βρουν τα χρήματα «για τη σωτηρία της Ελλάδας» χωρίς να ξαφρίζουν τον ελληνικό λαό.
«Θα»...
Αλλά δεν έχουν κανέναν, πλην της «πατριωτικής» σφαγής των εργαζομένων.
Γιατί, πολύ απλά, πρόκειται για κόμματα των καπιτα-ληστών.
Με τα ίδια τους τα λόγια...
«Η περικοπή των επιδομάτων στους μισθούς του δημοσίου, αναπόφευκτα, θα συμπαρασύρει και τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα. Σε πολλές χώρες έγινε αυτό. Τα μέτρα για τους μισθούς του δημοσίου έχουν επίπτωση και στον ιδιωτικό τομέα, με την έννοια ότι στην ίδια αγορά εργασίας είναι φυσικό να υπάρχει αλληλεπίδραση ανάμεσα στους μισθούς του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα».
*Οι δηλώσεις αυτές έγιναν μόλις χτες και είναι του Αμαντέου Αλφατάζ. Πρόκειται για τον εκπρόσωπο του επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Κομισιόν, του κυρίου Ολι Ρεν...
***
«Τα μέτρα που έλαβε η Ελλάδα αφορούν στο δημοσιονομικό της πρόβλημα για το 2010. Ωστόσο θα χρειαστούν και νέα μέτρα το 2011 και 2012».
*Οι δηλώσεις αυτές έγιναν μόλις χτες, στην ιταλική εφημερίδα «Κοριέρε ντέλα Σέρα» και είναι του Ολι Ρεν, αυτοπροσώπως...
***
«Παρακολουθούμε τις κρίσεις που κάνουν οι εταίροι μας, η Επιτροπή, ο ξένος Τύπος και δεν μπορώ να κρύψω ότι είμαστε ευχαριστημένοι γιατί η μεγάλη πλειοψηφία δείχνει ότι είμαστε προς τη θετική κατεύθυνση και ότι αναγνωρίζουν τις δύσκολες αποφάσεις που πήραμε, αλλά και την αποτελεσματικότητά μας. Οσο για τον αρμόδιο επίτροπο κ. Ρεν (...) συμπλήρωσε ότι θα απαιτηθεί περαιτέρω δημοσιονομική σταθεροποίηση για το 2011 και 2012. Εμείς γνωρίζουμε την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε και με βάση τις εκτιμήσεις μας και τις αξιολογήσεις μας, παραθέτουμε τις λύσεις, τις προτάσεις μας και προχωράμε. Η κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά και τα όρια αντοχής του εισοδήματος του πολίτη αλλά και το πού και πόσο πρέπει να φτάσουμε ως προς τη λήψη συμπληρωματικών αποφάσεων».
Οι δηλώσεις αυτές έγιναν μόλις χτες και είναι του εκπροσώπου της ελληνικής κυβέρνησης, του κ. Γιώργου Πεταλωτή.
***
Συμπέρασμα:
Οποιος σήμερα δε φωνάξει, αύριο θα είναι αργά.
Οποιος τούτη τη στιγμή λουφάξει για «να διαφυλάξει τα μισά», αύριο θα του τα πάρουν όλα.
Οποιος από τώρα δεν ενωθεί σε ένα λαϊκό ποτάμι αποφασισμένο να τους σταματήσει, σε λίγο θα τον ισοπεδώσουν.
Αργότερα ... «βλέπουμε»!
Συνέντευξη στη γερμανική δημόσια τηλεόραση έδωσε χτες ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Δρούτσας.
*Ανάμεσα στις άλλες δέχτηκε και την ακόλουθη ερώτηση:
«Γερμανοί πολιτικοί εξέφρασαν την άποψη ότι η Ελλάδα πρέπει να πουλήσει κρατική ιδιοκτησία, για παράδειγμα μερικά νησιά. Ποια είναι η άποψή σας για αυτές τις προτάσεις;».
*Απολαύστε την απάντηση που έδωσε:
«Εχω ακούσει και εγώ την πρόταση ότι η Ελλάδα πρέπει να πουλήσει ακόμα και την Ακρόπολη! Θεωρώ ότι στην παρούσα χρονική στιγμή πρέπει να επικεντρώσουμε την προσοχή μας στο ότι η Ελλάδα και η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσαν ένα πραγματικά σοβαρό πρόγραμμα λιτότητας (...) πιστεύω ότι σ' αυτή τη χρονική στιγμή δεν ταιριάζουν τέτοιες προτάσεις (...)».
(Από την επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών)
*Οπως διαπιστώνει ο αναγνώστης, ο κύριος υπουργός φαίνεται να απορρίπτει την πώληση της Ακρόπολης και μερικών νησιών, αλλά μόνο ...«στην παρούσα χρονική στιγμή».
Τι να υποθέσουμε;
Πέρα από το διαπιστωμένο (και σοβαρότατο) πρόβλημα που χαρακτηρίζει αυτή την κυβέρνηση όσον αφορά τη χρήση της ελληνικής γλώσσας,
*μήπως (άλλωστε η συνέντευξη του υπουργού δόθηκε στα γερμανικά),να λάβουμε σοβαρότερα υπόψη μας τη βασική διαλεκτική σχέση μεταξύ γλώσσας - σκέψης,ότι, δηλαδή, το πώς μιλά κανείς δεν αντανακλά, τελικά, παρά τον τρόπο που σκέφτεται;...