9:58 π.μ.
0

Αγαπητοί φίλοι.
Ο ναυτικός μας όμιλος έχει ολοκληρώσει τρία έτη από τη σύστασή του. Από το καλοκαίρι του 2007 μέχρι σήμερα αναπτύσσεται συνεχώς σε υποδομή, έμψυχο δυναμικό, οργάνωση και εμπειρία.

Ήδη σήμερα ο ΝΑ.Ο.Κ. (μέλος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας από το 2008)  διαθέτει επτά σκάφη τύπου laser, ένα sunfish και έξι optimist, εκ των οποίων τα τέσσερα καινούργια. Επίσης φουσκωτό σκάφος επιτήρησης zodiac 480, σωσίβια και λοιπό εξοπλισμό ο οποίος αποθηκεύεται στις εγκαταστάσεις του ομίλου.
Περισσότερα από 35 παιδιά έχουν παρακολουθήσει μαθήματα ιστιοπλοΐας και δέκα τουλάχιστον συμμετέχουν σ’ αυτά συστηματικά και τους χειμερινούς μήνες.
Ο ΝΑ.Ο.Κ. έχει ήδη διοργανώσει δύο τοπικές ιστιοπλοϊκές συναντήσεις στην Κοιλάδα, ενώ για φέτος προγραμματίζει τη διοργάνωση ενός διασυλλογικού αγώνα optimist και laser!!!
Κάθε μέλος του ομίλου μπορεί να χρησιμοποιεί τις εγκαταστάσεις και τα μέσα του ομίλου, να μάθει και να χαίρεται την ιστιοπλοΐα στον κόλπο της Κοιλάδας. Άλλωστε αυτός είναι και ο σκοπός της σύστασης του ομίλου όπως αποτυπώθηκε στο καταστατικό του έγγραφο: η παρότρυνση των μελών του προς τη θάλασσα, την ιστιοπλοΐα και τα ναυτικά αθλήματα εν γένει.
Η ιστιοπλοΐα είναι άθλημα και τέχνη. Μαθαίνει σ’ αυτούς που ασχολούνται να συνυπάρχουν αρμονικά με τη φύση, να χρησιμοποιούν τον αέρα, να αντιλαμβάνονται τις καιρικές μεταβολές, να αξιολογούν καταστάσεις και δυνατότητες και να παίρνουν αποφάσεις.
Η θαλάσσια δραστηριότητα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους θωρακίζει τα παιδιά σωματικά καθιστώντας τα ανθεκτικά σε κρυώματα και ιώσεις. Βοηθάει στη δημιουργία ολοκληρωμένης προσωπικότητας και τονώνει την αυτοπεποίθηση τους.
Προϋπόθεση για τη χρήση των εγκαταστάσεων και των μέσων του ομίλου είναι η εγγραφή των ατόμων ως μέλη.
Ενημερώσου, ρώτησε, στήριξε με τη συμμετοχή σου το ναυτικό όμιλο της περιοχής σου