8:34 μ.μ.
0

Με αφορμή την επιστολή στο τελευταίο τεύχος της εφημερίδας «Παρατηρητής» του κ. Ιωσ. Γανώση, επικεφαλής της Κίνησης Πολιτών Δ. Ερμιόνης, έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:
            Με το μεγαλύτερο μέρος της επιστολής του κ. Γανωση, που εκφράζει γενικές θέσεις και κρίσεις ως προς την λειτουργία του Καλλικράτειου Δήμου Ερμιονίδας δεν διαφωνούμε ούτε αντιδικούμε. Αυτές θα τις προσυπέγραφε και ο οποιοσδήποτε πολίτης της Ερμιονίδας. Μας δημιουργούνται όμως κάποιες εύλογες απορίες σε ειδικότερα θέματα και ερωτάμε.
            Ο κ. Γανώσης προσωπικά και η Κίνηση Πολιτών Δήμου Ερμιόνης στη συνάντηση στο Lena Mary, στις 5 - 9 - 2010, ύμνησαν τον κ. Σφυρή, με εξαίρεση την κ. Σκούρτη, και δημόσια τάχθηκαν υπέρ του. Μερικές μέρες αργότερα ο κ. Γανώσης τάχθηκε υπέρ του κ. Καμιζή και διακήρυξε ότι θα στηρίξει την υποψηφιότητά του. Μήπως αυτή η αιφνίδια αλλαγή πλεύσης του συνετελέσθη υπό το κράτος της αγωνίας για την τύχη της τέντας του εστιατορίου του; Μήπως έχει κριθεί κατεδαφιστέα, όπως ευρέως συζητείται και μεσολάβησαν κανάλια υπόγειας πολιτικής εξουσίας υποσχόμενα προσωπικό και πολιτικό αλισβερίσι;
            Το προσωπικό πρόβλημα καθενός μας και η προσπάθεια επίλυσής του είναι πράξη θεμιτή, όταν όμως το προσωπικό μας πρόβλημα ενδύεται πολιτικό μανδύα και πίσω από τα πολιτικά «μανιφέστο», όπου υπερτονίζεται με περισσή ευκολία η πολιτική εντιμότητα, η διαφάνεια, ο καθαρός λόγος και όλα τα συναφή, υπολανθάνουν αθέμιτες συμφωνίες, τότε υπάρχει πρόβλημα ηθικής και πολιτικής συμπεριφοράς.
            Μας προτρέπει ο κ. Γανώσης να διαβάσουμε τα ονόματα των συμμετεχόντων στα δύο ψηφοδέλτια. Θα διαφωνήσουμε μαζί του όσον αφορά την κρίση του ότι το 70% των συμμετεχόντων στο ψηφοδέλτιο του κ. Σφυρή «. στέρησε από τον Δήμο μας την αλλαγή σελίδας, την αλλαγή προοπτικής, το τέλος μιας παρακμιακής πολιτικής, την επιθυμία της πλειοψηφίας της πόλης των Ερμιονιτών, με αποτέλεσμα την καταδικαστική της πολιτική φυσιογνωμία στο νέο γίγνεσθαι. Την κατάντησε ουραγό και την διχοτόμησε κοινωνικά .». Δηλαδή η ολοκλήρωση του βιολογικού καθαρισμού των λυμάτων της Ερμιόνης, τα αγαθά της οποίας όλοι απολαμβάνουμε και πρωτίστως ο κ. Γανώσης ως επαγγελματίας, η δημιουργία και η λειτουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, το κλείσιμο των παράνομων χωματερών και το επιβλαβές για τον άνθρωπο κάψιμο των σκουπιδιών, αποτέλεσαν για τον κ. Γανώση προφανώς εμπόδια για την κατάκτηση του «νέου γίγνεσθαι».
Και τώρα ο δεματοποιητής, που δεν είναι αυτή την στιγμή η ολοκληρωμένη λύση του προβλήματος των σκουπιδιών, είναι όμως σαφώς προτιμητέα από το κάψιμό τους στο Κρόθι της Ερμιόνης, όπου ο καπνός έπνιγε τα σπίτια της Ερμιόνης. Ποιοι είναι αυτοί που βάζουν εμπόδια και παρεμποδίζουν ποικιλοτρόπως και παντοιοτρόπως την αποκομιδή των δεμάτων φωνασκώντας και χλευάζοντας; Να υποθέσουμε ότι είναι οι πολιτικοί αντίπαλοι του κ. Σφυρή; Ο κ. Καμιζής μέχρι σήμερα λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές δεν έχει πει επίσημα και υπεύθυνα τίποτα για το σοβαρό πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Ποια είναι η θέση του, ποιο το χρονοδιάγραμμα του για την επίλυση του προβλήματος, ποιες ευθύνες καταλογίζει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και ποιες στις  Κυβερνήσεις των τελευταίων ετών;
            Επίσης ο κ. Γανώσης αποκαλεί, με διάθεση περιπαικτική «ορφανά του Λεμπέση», κάποιους συμβούλους του κ. Λεμπέση που θέτουν υποψηφιότητα με τον κ. Σφυρή.  Όμως οι σύμβουλοί του κ. Λεμπέση μοιράστηκαν στους συνδυασμούς των δύο υποψηφίων δημάρχων και μάλιστα κάποιοι νυν υποψήφιοι σύμβουλοι του κ. Καμιζή, όπως οι κκ. Κρητσωτάκης Ιωάν., Πάλλης Αντ., Δημαράκης Γεώργ., Βελούδης Ηλίας, είχαν διατελέσει στο παρελθόν αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ερμιόνης εκλεγμένοι με τον συνδυασμό του κ. Λεμπέση. Δηλαδή αυτοί δεν αποτελούν «ορφανά του Λεμπέση» κατά τον χαρακτηρισμό και εμπαιγμό του κ. Γανώση;  Μήπως ο κ. Γανώσης βλέπει τα ίδια πράγματα με δύο μέτρα και δύο σταθμά;
            Όσον αφορά την κοινωνική διχοτόμηση που αναφέρει ο κ. Γανώσης αναρωτιόμαστε από πού προκύπτει αυτή; Αντιθέτως κοινωνική σύνθεση επετεύχθη αφού πολίτες του Δήμου Ερμιόνης διαφορετικών τάξεων, επαγγελμάτων και διαφορετικών πολιτικών παρατάξεων συνεργάστηκαν και συνθέτοντας εμπειρία, ιδέες, γνώση, αξίες συστεγάστηκαν  στο ψηφοδέλτιο του κ. Σφυρή. 
            Τέλος σχετικά με την «ιαχή» του επιλόγου του κ. Γανώση να καταδικαστούν οι «πολιτικοί αγύρτες» αντιπροτείνουμε ως κριτήριο της πολιτικής μας επιλογής στις επικείμενες εκλογές του Νοεμβρίου την ικανότητα, το έργο, την πολιτική εντιμότητα των υποψηφίων (που δεν υπηρετήθηκε δεόντως με την παραίτηση του κ. Καμιζή προ τετραετίας από την θέση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Κρανιδίου). Άλλωστε τα παραπάνω χαρακτηριστικά των υποψηφίων έχουν αποτυπωθεί είτε από τον πολιτικό τους βίο (όσοι έχουν πολιτικό βίο) είτε από την καθημερινή τους ζωή και προσφορά.
            Για τους παραπάνω λόγους δεν παραπλανώμεθα.
            Κρατάμε υπερήφανα το ψηφοδέλτιο της «Δημοτικής Συνεργασίας Ερμιονίδας» του Δημήτρη Σφυρή.
Ερμιόνη 24 - 10 - 2010
Πολίτες της Ερμιόνης, φίλοι του Δημήτρη Σφυρή κατά αντιστοιχία των ανώνυμων φίλων του Δημήτρη Καμιζή, οι οποίοι διατηρούν δικό τους ιστολόγιο.