12:36 π.μ.
0
Απάντηση στην από 27 - 10 - 2010 επιστολή του κ. Γανώση  (http://stamdamd.blogspot.com/search?updated-max=2010-10-27T17:48:00%2B03:00&max-results=20 )
Επί της ουσίας των πολιτικών ερωτημάτων που ετέθησαν με την από 24 - 10 - 2010 επιστολής μας ( http://ermionida1.blogspot.com/2010/10/blog-post_26.html ) ο κ. Γανώσης δεν απάντησε, φυγομαχώντας. Προσπάθησε να αντιπαρέλθει χωρίς επιχειρηματικό λόγο, προβάλλοντας αυτή τη φορά άλλο πρόσωπο, σχεδόν απολίτικο, υπενθυμίζοντας μας ότι δεν είναι καν υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές και σχολιάζοντας υποτιμητικά την υποτιθέμενη αριστερή πολιτική μας ταυτότητα, την οποία μάντεψε κιόλας!
            Κανείς δεν θα ασχολιόταν με τον κ. Γανώση αν δεν προκαλούσε με τα πολιτικά μεγαλόστομα «μανιφέστο» του προσβάλλοντας τους πολιτικούς του αντιπάλους, έχοντας συνηθίσει να μένουν αναπάντητα τα γραφόμενά του. Εσείς κ. Γανώση δικαιούσθε να σχολιάζετε, εμείς οι άλλοι κάνοντας το ίδιο, λιβελογραφούμε! Εσείς δικαιούσθε βαυκαλίζοντας δημαγωγικά τους πολίτες να προσβάλλετε, εμείς πρέπει να μην αντιδράμε σ' αυτά και να μην εκφέρουμε επιχειρηματικό αντίλογο!
 Όσοι όμως εκθέτουν δημόσια τις απόψεις τους θα πρέπει να έχουν και τη γενναιότητα να ακούσουν και την άλλη άποψη διατυπωμένη επωνύμως ή ανωνύμως. Εμείς θέσαμε συγκεκριμένα ερωτήματα, στα οποία ο κ. Γανώσης δεν απάντησε υπεκφεύγοντας. Εάν οι επιλογές του κ. Γανώση ήσαν πολιτικές και όχι υβριστικές και διχαστικές, διαφωνούντες  ή μη, δεν θα τις σχολιάζαμε. Όμως ο κ. Γανώσης συνέταξε ένα άκρως διχαστικό κείμενο, το οποίο ο κ. Καμιζής εκπλήσσοντας μας αρνητικά το προσυπέγραψε με εγκωμιαστικά λόγια ως «Ένα βαθειά Πολιτικό, Ενωτικό και Πατριωτικό κείμενο από τον Ιωσήφ Γανώση», όπως ανέγραψε στο ιστολόγιο του στις 17 - 10 - 2010. Να συμπεράνουμε επομένως ότι ο κ. Καμιζής ταυτίζεται με τις πολιτικές απόψεις του κ. Γανώση.
Όσον αφορά την πατριωτική υπόσταση με την οποία αυτοχρίζεται ο κ. Γανώσης κομπορρημονών και ναρκισσευόμενος αποκαλώντας τον εαυτό του «πατριώτη» και εμάς «μη πατριώτες» θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής. Πατριωτισμός είναι η φιλοπατρία και κατ' επέκταση η πάσης φύσεως ευνομία δηλαδή η πληρωμή στο κράτος των φόρων που μας αναλογούν, η πληρωμή του νερού στον Δήμο μας, η μη αποδοχή του έκνομου και φαύλου, η αντίδρασή μας στον προνομιακό διορισμό, χωρίς ΑΣΕΠ στο Δημόσιο και στη Βουλή των Ελλήνων. Πατριωτισμός είναι επίσης και η αντίδραση μας σ' αυτούς τους τοπικούς ηγεμονίσκους, που εμπορεύτηκαν τις ψήφους μας ως πολιτική «πραμάτεια» κληροδοτώντας αυτές στους εκάστοτε αρεστούς πολιτικούς φίλους τους εισπράττοντας απ' αυτούς ως ανταμοιβή προσωπικά οφέλη.
Ο κ. Καμιζής ο οποίος έχει ως προμετωπίδα της παράταξης του τη λέξη «πατριωτισμός» την έννοια της οποίας δεν μας έχει αποσαφηνίσει, προφανώς δεν συμφωνεί μαζί μας αφού περιστοιχίζεται από τέτοιους ηγεμονίσκους, οι οποίοι αντί να σιωπούν αγωνίζονται δίπλα του για υποτιθέμενη πολιτική εντιμότητα, αξιοκρατία και άλλες τέτοιες γλαφυρές μεγαλοστομίες.
Οι υπόλοιποι εμείς, επώνυμοι και ανώνυμοι, δεν είμαστε «συρφετός λαού» αγόμενος και φερόμενος. Διαθέτουμε και μνήμη και κρίση. Πλανώμεθα ενίοτε, τιμωρούμε όμως κατά καιρούς.
Γι' αυτό στην «ιαχή» του κ. Γανώση «καταψηφίστε τους πολιτικούς αγύρτες» εμείς αντιπροτείνουμε «καταψηφίστε την Πατριωτική Παράταξη που υποθάλπει τους πολιτικούς βολεψίες».
Ερμιόνη 31 - 10 - 2010
Πολίτες της Ερμιόνης, φίλοι του Δημήτρη Σφυρή κατά αντιστοιχία των ανώνυμων φίλων του Δημήτρη Καμιζή, οι οποίοι διατηρούν δικό τους ιστολόγιο.