10:22 π.μ.
0
Ο Δήμαρχος Ερμιόνης κ. Λεμπέσης προέβη προσφάτως σε μία πράξη πολιτικής εντιμότητας και ηθικής ευθύνης. Προκάλεσε τους υποψηφίους Δημάρχους του Δήμου Ερμιονίδας να παρουσιάσουν τα περιουσιακά στοιχεία (κινητά και ακίνητα) που είχαν πριν αναλάβουν το Δημαρχιακό τους αξίωμα και μέχρι σήμερα, κάνοντας ο ίδιος την αρχή δημοσιεύοντας τα περιουσιακά του στοιχεία.
            Το «πόθεν έσχες» κάθε πολιτικού, γραμμένο ορθογραφημένα ή ανορθόγραφα είναι εξαιρετικής σημασίας διότι αποτυπώνει και καθρεφτίζει με διαύγεια, ό,τι αποκτήθηκε κατά τη διάρκεια της θητείας του. Αν αποκτήθηκε κάτι αυτό πρέπει να αιτιολογηθεί νομίμως και επαρκώς.
Δεν είδαμε τα «λαλίστατα» ιστολόγια που στηρίζουν τον κ. Καμιζή να ασχολούνται με την ουσία της πρότασης του κ. Λεμπέση, αλλά με την ορθογραφία του όρου. Ο κ. Λεμπέσης δεν καυχήθηκε ποτέ για τις γραμματικές του «περγαμηνές» καυχιέται όμως για το γεγονός ότι δεν κατηγορήθηκε ποτέ για οικονομικές ατασθαλίες και διασπάθιση του δημοσίου χρήματος προς ίδιον όφελος.
            Ο κ. Σφυρής ακολουθώντας το παράδειγμα του κ. Λεμπέση δημοσίευσε και αυτός το δικό του «πόθεν έσχες» και των μελών της οικογένειας του.
            Περιμένουμε και από τον κ. Καμιζή να πράξει το ίδιο πριν τις εκλογές, δημοσιεύοντας τα περιουσιακά του στοιχεία και της οικογένειας του, τα πριν τη Δημαρχιακή του θητεία και μέχρι σήμερα. Πρέπει να το πράξει αυτό, εάν σέβεται στο ελάχιστο την έννοια του πατριωτισμού που διακηρύσσει, έκφανση της οποίας είναι και η καθαρή αποτύπωση των περιουσιακών στοιχείων των πολιτικών μας ταγών προς ενημέρωση όλων μας, επωνύμων και ανωνύμων.
Ερμιόνη 4 - 11 - 2010 
 Πολίτες της Ερμιόνης, φίλοι του Δημήτρη Σφυρή κατά αντιστοιχία των ανώνυμων φίλων του Δημήτρη Καμιζή, οι οποίοι διατηρούν δικό τους ιστολόγιο.