12:27 μ.μ.
0
Αν και οι πολίτες γύρισαν την πλάτη στο πολιτικό σύστημα, οι Ο.Π. ξεπέρασαν παντού τα ποσοστά των προηγούμενων εκλογών

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, οι εκπρόσωποι Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Γιάννης Παρασκευόπουλος και Ελεάννα Ιωαννίδου έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:


«Οι πολίτες γύρισαν σήμερα την πλάτη στο πολιτικό σύστημα. Τα ποσοστά αποχής δείχνουν ότι, αν η χώρα δεν αλλάξει πορεία, δύσκολες μέρες δε θα έρθουν μόνο για την κοινωνία αλλά και για τους πολιτικούς. Δυστυχώς όμως το μήνυμα δεν έφθασε ακόμη στους αποδέκτες του, αν κρίνουμε από την ικανοποίηση που δηλώνουν όλες οι πλευρές. Από τη δική μας πλευρά μας νιώθουμε την ευθύνη να κάνουμε ό,τι μπορούμε, ώστε η χρεοκοπία του πολιτικού συστήματος να μη γίνει κρίση και της δημοκρατίας.

Η απόφαση του πρωθυπουργού να ανακαλέσει την απειλή για πρόωρες εκλογές, είναι συνετή. Τον αφήνει όμως εκτεθειμένο, καθώς έρχεται σε αντίθεση με τα όσα έλεγε στους πολίτες μόλις πριν λίγες μέρες.

Σε όλη την Ελλάδα, τα πράσινα ψηφοδέλτια έδωσαν, με περιορισμένα μέσα, δύσκολες μάχες που μας έκαναν περήφανους. Έχουν ξεπεράσει παντού τα εκλογικά μας ποσοστά του 2009, όμως την ψήφο αυτή δεν τη βλέπουμε ως κομματική μας καταγραφή. Για μας αποτελεί ψήφο για βιώσιμες τοπικές απαντήσεις, ψήφος δεσμεύσεων για υπεράσπιση των συλλογικών αγαθών στις τοπικές μάχες που έρχονται, ψήφος για ταυτόχρονη διέξοδο από την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική κρίση. Στην προσπάθεια να ανταποκριθούν στις προσδοκίες των πολιτών, θα έχουν την ολόψυχη στήριξή μας.

Για το δεύτερο γύρο, το αν και ποιοι υποψήφιοι αξίζουν τη στήριξή μας, θα αποφασιστεί με αποκεντρωμένες διαδικασίες από τα σχήματα που στηρίξαμε και από τα μέλη μας σε κάθε δήμο και περιφέρεια».

Το Γραφείο Τύπου των Οικολόγων Πράσινων

Για περισσότερες πληροφορίες: Γιάννης Παρασκευόπουλος begin_of_the_skype_highlighting              6979 952070      end_of_the_skype_highlighting

Ελεάννα Ιωαννίδου 6979 9520706932 705289 begin_of_the_skype_highlighting              6932 705289