5:39 μ.μ.
0

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 

ΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ 

ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

21300 ΚΡΑΝΙΔΙ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ            Κρανίδι                             13/12/2010

                                                         ΠΡΟΣ
Τον Υπουργό Οικονομίας & Οικονομικών

Κο Γεώργιο Παπακωνσταντίνου

Νίκης 5-7 Αθήνα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
                                                   1. Βουλευτή Αργολίδας & Υφυπουργό ΠΕΚΑ Κο Ιωάννη Μανιάτη
                                                   2. Βουλευτή Αργολίδας Κο Ιωάννη Ανδριανό
                                                   3. Βουλευτή Αργολίδας
                                                                          Κα Έλσα Παπαδημητρίου
                                                   4. Νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχη Πελοποννήσου
                                                   5. Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος
                                                   6. ΠΟΦΕΕ
                                                   7. Δ.Ο.Υ. Κρανιδίου

ΘΕΜΑ: ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ Δ Ο Υ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ

ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ,
Ενόψει της αναδιάρθρωσης του φοροελεγκτικού μηχανισμού που σχεδιάζετε να εφαρμόσετε, δημοσιεύτηκαν άρθρα σε έγκριτες αθηναϊκές εφημερίδες, που αποκαλύπτουν ότι ενδέχεται να καταργήσετε (συγχωνεύοντας της με άλλες ) 71 από τις Δ.Ο.Υ Β΄τάξεως. Στον κατάλογο των Δ.Ο.Υ προς κατάργηση που δημοσιεύτηκε αναφέρεται και η Δ Ο Υ Κρανιδίου.
Η Δ Ο Υ Κρανιδίου λειτουργεί χωρίς διακοπή μετά το 1945 μέχρι σήμερα και μάλιστα μέχρι το 1988 εξυπηρετούσε εκτός από την Ερμιονίδα και το νησί των Σπετσών που βρίσκεται σε απόσταση 4 μιλίων από τις ακτές του Δήμου Κρανιδίου.
Εκτός από την ιστορικότητα που προαναφέρθηκε υπάρχουν οι κάτωθι σοβαροί λόγοι που επιβάλλουν την διατήρηση της Δ Ο Υ Κρανιδίου.
1) Η μεγάλη απόσταση από 80 km έως 130km των διαφόρων περιοχών της Ερμιονίδας από την πλησιέστερη σ την πρωτεύουσα του Νομού Δ.Ο.Υ Ναυπλίου.
2) O χρόνος που απαιτείται για την μετάβαση και επιστροφή από την Ερμιονίδα στο Ναύπλιο λόγω του κακού οδικού δικτύου ανέρχεται σε 3 ώρες τουλάχιστον.
3) Η Δ Ο Υ Κρανιδίου έχει την έδρα της στο Κρανίδι και εξυπηρετεί το νέο καλλικρατικό Δήμο Ερμιονίδας, που έχει αναπτυχθεί οικονομικά και τουριστικά και το καλοκαίρι εξυπηρετεί με τις υπηρεσίες της μεγάλο αριθμό επισκεπτών.
4) Η Δ.Ο.Υ Κρανιδίου εξυπηρετεί την επαρχία Ερμιονίδας με 20.000 κατοίκους περίπου (συμπεριλαμβανομένων και των αλλοδαπών που εργάζονται στην περιοχή) και κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου ανέρχονται σε 30.000 .
5) Λόγω της ανωτέρω αναφερόμενης ανάπτυξης της περιοχής τα έσοδα της Δ Ο Υ Κρανιδίου τα τελευταία χρόνια είναι αυξημένα και πολύ μεγαλύτερα από πολλές άλλες Δ Ο Υ Β΄ τάξεως και τα οποία ανέρχονται πλέον σε 18.000.000 ΕΥΡΩ
6) H Δ Ο Υ Κρανιδίου την τελευταία 20 ετία έφτανε τους στόχους που έθεσε το Υπουργείο Οικονομικών με αριθμό υπαλλήλων πάντοτε μικρότερο κατά πολύ από τις είκοσι μία προβλεπόμενες οργανικές θέσεις.
7) Οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, που υποβάλλονται στην Δ Ο Υ Κρανιδίου ανέρχονται στις 8.000 και οι επιχειρήσεις της περιοχής, που ανήκουν στην αρμοδιότητα της, σε 2.200 περίπου.
Κύριε υπουργέ, με βάση όλα τα προαναφερθέντα, η διατήρηση της λειτουργίας της Δ Ο Υ πιστεύουμε ότι δεν έρχεται σε αντίθεση με την σχεδιαζόμενη ανασυγκρότηση των υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών ενώ η κατάργησή της θα επιφέρει μεγάλο πλήγμα στην ανάπτυξη της περιοχής, οικονομική επιβάρυνση στις επιχειρήσεις και κοινωνική επιβάρυνση στους πολίτες.
Ευελπιστούμε να διατηρηθεί η υπάρχουσα κατάσταση, και δηλώνουμε ότι με την παρούσα επιστολή δεν λειτουργούμε μόνον ως επαγγελματίες λογιστές – φοροτεχνικοί, αλλά και ως δέκτες των αναγκών και της αγωνίας των πελατών μας .
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
1) ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΟΝΑΣ
Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Λογιστών Ναυπλίας-Ερμιονίδας
Λογιστής-Φοροτεχνικός Α΄ Τάξης
21300 Κρανίδι
monas@otenet.gr ……………………………………………………………………..
2) ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ ΓΚΟΛΕΜΑΣ
Λογιστής-Φοροτεχνικός Α΄ Τάξης
21051 Ερμιόνη
golemas@otenet.gr..................………………………………………………………...
3) ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΩΣΤΕΛΕΝΟΣ
Λογιστής-Φοροτεχνικός Α΄ Τάξης
21300 Κρανίδι