1:47 μ.μ.
0
ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΑΡΓΟΛΙΔΑ
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ: ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΘΕΜΑ: «Σοβαρά προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών από ενδεχόμενη κατάργηση της ΔΟΥ Κρανιδίου»
Η ΔΟΥ Κρανιδίου συγκαταλέγεται στις υπό κατάργηση εφορίες σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «το Βήμα της Κυριακής» της 5/12/2010.
Η ΔΟΥ Κρανιδίου, εξυπηρετεί σήμερα τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις Δήμων Κρανιδίου και Ερμιόνης και, από 1/1/2011, του νέου καλλικρατικού Δήμου Ερμιονίδας. Στην ευρύτερη περιοχή που εξυπηρετεί η ΔΟΥ – περιοχή με μεγάλη τουριστική και οικονομική ανάπτυξη – δραστηριοποιούνται πάνω από 8.000 επιχειρήσεις φυσικών και νομικών προσώπων. Τα τελευταία τρία χρόνια τα έσοδα της ΔΟΥ Κρανιδίου είναι κατά μέσο όρο 18 εκ. ευρώ κατ’ έτος.
Σύμφωνα με τα ανωτέρω και με δεδομένο ότι η έδρα του νέου Δήμου βρίσκεται σε απόσταση 80 χλμ από το Ναύπλιο, όπου εδράζει η πλησιέστερη ΔΟΥ του νομού, η τυχόν κατάργηση της ΔΟΥ Κρανιδίου θα προκαλέσει επιπλέον οικονομική επιβάρυνση και τεράστια ταλαιπωρία στους συναλλασσομένους, αφού θα αναγκαστούν να μεταβαίνουν στο Ναύπλιο – μια δύσκολη μετακίνηση λόγω της μεγάλης απόστασης και του υπάρχοντος κακού οδικού δικτύου που συνδέει την απομακρυσμένη Ερμιονίδα με την πρωτεύουσα του νομού.
Κατόπιν αυτών,
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1.      Αν είναι στις προθέσεις της Κυβέρνησης η κατάργηση της ΔΟΥ Κρανιδίου και, αν ναι, πώς θα αντιμετωπιστούν οι επιβαρύνσεις των πολιτών και των επιχειρήσεων που θα είναι αποτέλεσμα της μεγάλης απόστασης και του κακού οδικού δικτύου σύνδεσης της Ερμιονίδας με το Ναύπλιο.
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ                                                    Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ