8:56 π.μ.
0

Οι αρχαίοι πίστευαν ότι το ρόδι είναι  μια «συμπυκνωμένη ψυχή» που μπορούσε να χαρίσει την αθανασία. Θεωρούσαν επίσης ότι είναι φάρμακο για σοβαρές παθήσεις.
Στη Μέση Ανατολή το ρόδι ήταν «διάσημο» για τις ευεργετικές του ιδιότητες σε περιπτώσεις αμυγδαλίτιδας, αιμορροΐδων, επιπεφυκίτιδας, ακόμα και φαλάκρας.

Σήμερα γνωρίζουμε ότι είναι ένα υψηλής διατροφικής αξίας φρούτο, που εκτός από καλοτυχία φέρνει και ... καλή υγεία!
Το ρόδι είναι πλούσιο σε βιταμίνες A, C και  E, κάλιο και  σίδηρο. Πρόσφατη έρευνα ανέδειξε νικητή το χυμό από ρόδι σε σύγκριση με άλλους χυμούς φρούτων και λαχανικών, ακόμη και με το πράσινο τσάι! Είναι ο πιο πλούσιος σε φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και έχει  με τις λιγότερες θερμίδες! 
Χρησιμοποιήστε...
Το χυμό του για να μειώσετε τον κίνδυνο απόφραξης των αγγείων, για να προλάβετε ένα έμφραγμα του μυοκαρδίου και εγκεφαλικά επεισόδια, να αυξήσετε την αιματική παραγωγή, ακόμη και για να «ρίξετε» τον πυρετό.
Τους σπόρους απευθείας ή σε σαλάτα και εκμεταλλευτείτε τις αφροδισιακές τους ιδιότητες!
Τα φύλλα και τη φλούδα τους και φτιάξτε ένα αφέψημα με σημαντικές αντισηπτικές και στυπτικές ιδιότητες. Ιδανικό  σε περιπτώσεις πυώδους αμυγδαλίτιδας, καταπολεμάν τις αμοιβάδες τους εντέρου, τη διάρροια, τη χρόνια δυσεντερία αλλά και τις αιμορροΐδες.
Το απόσταγμα του έχει αντικαρκινική δράση. Σύμφωνα με έρευνες αναστέλλει την ανάπτυξη του καρκίνου του δέρματος.
Η Τζένιφερ Λόπεζ, ο Γουίλ Σμιθ και η Έβα Λονγκόρια καταναλώνουν καθημερινά χυμό από ρόδι, όταν έμαθαν ότι  ένα ποτήρι την ημέρα είναι αρκετό για να μειώσει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων.