12:25 μ.μ.
0

Το «θαυματουργό» φυτό είναι «γόνος» αρχαίας οικογένειας. Τα τελευταία 400 χρόνια χρησιμοποιείται ευρέως για τις θεραπευτικές, αντισηπτικές, αντιπηκτικές, τονωτικές, αντιβιοτικές, αντιφλογιστικές, επουλωτικές, ενυδατικές αλλά και καλλυντικές ιδιότητες που διαθέτει.
Το μυστικό του «φαρμάκου» για όλες τις παθήσεις κρύβεται στην αλοΐνη, η οποία είναι το βασικό συστατικό στο εσωτερικό των φύλλων του φυτού και περιέχει βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, αμινοξέα και φυτικές ίνες μεταξύ πολλών άλλων στοιχείων.
Το ζελέ είναι θαυματουργό όταν τοποθετηθεί σε πληγές, εξανθήματα, κοψίματα, τσιμπήματα και εγκαύματα από τον ήλιο. Σχηματίζει μια διάφανη μεμβράνη  που ενεργεί ως προστατευτικό κάλυμμα εμποδίζοντας κάποια περαιτέρω μόλυνση, ενώ ανακουφίζει από τον πόνο και επιταχύνει την επούλωση.
Ο χυμός της αλόης περιέχει 70 ενεργά συστατικά, μεταξύ των οποίων αιθέρια έλαια, αμινοξέα, βιταμίνες και πολύτιμα ένζυμα, ενώ στην ανάλυση των συστατικών του  
αναγνωρίζονται 6 αντισηπτικές ουσίες, μία από τις οποίες υπάρχει και στη γνωστή μας ασπιρίνη!
Αμερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η αλόη μπορεί να θεραπεύσει ακόμα και τα εγκαύματα που προκαλούνται από τις ακτίνες Χ, ενώ χρησιμοποιείται ευρέως από τους οδοντίατρους λόγω της βακτηριοκτόνου δράση της.
Επίσης, θεωρείται από τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής. Βοηθά στην αντιμετώπιση της χρόνιας δυσκοιλιότητας, βοηθά στη σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας του οργανισμού. Σημαντική είναι η συμβολή της και στην καταπολέμηση των μυοσκελετικών πόνων.
 
Επιστημονικές μελέτες έδειξαν ότι η αλόη δρα ενάντια στις ελεύθερες ρίζες που είναι κατά 80% υπεύθυνες για σοβαρά νοσήματα, όπως καρκίνος, αρτηριοσκλήρωση, έμφραγμα μυοκαρδίου, εγκεφαλικά επεισόδια, εμφύσημα, καταρράκτης και νόσος Reynaud.
Εκτός από τις θεραπευτικές ιδιότητες της, η αλόη θρέφει και βελτιώνει την ποιότητα του δέρματος, ενώ είναι ιδανική για την αντιμετώπιση της ξηροδερμίας.