3:04 μ.μ.
0
Αναστάτωση έχει προκαλέσει στην κοινωνία και τον επιχειρηματικό κόσμο του Κρανιδίου και της Ερμιονίδας γενικότερα το δημοσίευμα της εφημερίδας « ΤΟ ΒΗΜΑ» σχετικά με το κλείσιμο της Δ.Ο.Υ. Κρανιδίου. Όπως αναφέρει στην ηλεκτρονική του έκδοση « ΤΟ ΒΗΜΑ» στο ρεπορτάζ του Κώστα Σιωμόπουλου σε άρθρο του   την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου ότι μέσα στις 71 εφορίες πού προτείθετε  να κλείσει η κυβέρνηση είναι και αυτή του Κρανιδίου.
Θέλουμε να γνωρίζουμε ποια είναι τα κριτήρια που πάρθηκε αυτή η απόφαση. Η επαρχία Ερμιονίδας έχει περίπου αυτή την στιγμή 15000 μόνιμους κατοίκους ( 140901 απογραφή 2001) και τους καλοκαιρινούς μήνες ξεπερνάει τους  20000 κατοίκους. Κρατάνε ανοικτή την Δ.Ο.Υ.  Σπετσών όταν ο πληθυσμός του νησιού ανέρχεται με βάση την απογραφή του 2001  στους 3908 κατοίκους και με τους καλοκαιρινούς τουρίστες να μην ξεπερνάει τους 5000. Φυσικά δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι θα συγχωνευτούμε με την Δ.Ο.Υ. Σπετσών και για κάποια φορολογική μας υπόθεση θα θέλουμε να πηγαίνουμε στις Σπέτσες.
Γι αυτό λοιπόν καλούμε όλους τους κατοίκους του νέου Δήμου Ερμιονίδας , τον νέο δήμαρχο Κρανιδίου κύριο Δημήτρη Καμιζή αλλά και την απερχόμενη δημοτική αρχή να μπούμε μπροστά και να μην επιτρέψουν να υλοποιηθεί η απόφαση αυτή τώρα πού είναι νωρίς. Σύμφωνα με πληροφορίες του blog το σχετικό νομοσχέδιο θα ψηφιστεί από την βουλή την ερχόμενη εβδομάδα. Ας κινηθούμε όλοι μαζί και την τελική εάν χρειαστεί να κάνουμε και κατάληψη του κτηρίου της Δ.Ο.Υ.  Περιμένουμε να ενημερωθούμε και για τις κινήσεις που θα κάνουν οι φοροτεχνικοί της περιοχής.
Αυτά σαν πρώτη ενημέρωση από το blog μας.
Περιμένουμε και από τα άλλα blog της περιοχής να δραστηριοποιηθούν .