8:40 π.μ.
0

Με τα μελανότερα  χρώματα περιέγραψε ο γνωστός καθηγητής  Αλέξης Μητρόπουλος και η επιστημονική ομάδα του το μέλλον των Ελλήνων αλλά και το ίδιο το μέλλον της χώρας μας.
Αυτά συνέβησαν χθες βράδυ ...............στην  κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Λυκείου Κρανιδίου  όπου ο γνωστός και καταξιωμένος καθηγητής ήταν προσκεκλημένος  του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ερμιονίδος   για να μιλήσει με θέμα τις ασφαλιστικές μεταρρυθμίσεις.
Κάνοντας παρεμβάσεις για το κοινωνικό κράτος ,για την ανεργία και την ανάπτυξη κάτω από τα “δεσμά” του μνημονίου έδωσε να καταλάβουν οι δεκάδες εργαζόμενοι  ότι μας περιμένουν κυριολεκτικά “μαύρα χρόνια” μετά την υπογραφή του μνημονίου και τους επαχθείς όρους που μας βάζει η Τρόικα.
Το κεντρικό μήνυμα της χθεσινής ομιλίας του γνωστού καθηγητή ήταν ότι οι νέοι εργαζόμενοι θα οραματίζονται σύνταξη μετά από 40 χρόνια εργασίας ΚΑΙ μετά τα εβδομήντα τους και η οποία θα είναι τότε 600 περίπου ευρώ!
Όσο για τους παλιούς εργαζόμενους , γι αυτούς που ήδη βγαίνουν στη σύνταξη ή πρόκειται να βγουν μέχρι το 2015 τελικά τίποτα δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί “αύριο” ως σίγουρο αφού με το μνημόνιο οι “δανειστές μας”,  μας βάζουν κάθε τρίμηνο και νέους όρους.
Σε άλλη φάση της ομιλίας του υπεραμύνθηκε των ευεργετικών μέτρων που πρέπει να ισχύουν για την γυναίκα ως εργαζόμενη και ως μητέρα , αλλά όπως είπε δυστυχώς ότι για την Τρόικα κάτι τέτοιο αποτελεί άγνωστη λέξη.
Καταλήγοντας ο διακεκριμένος καθηγητής κάλεσε σε επαγρύπνηση τους Έλληνες πολίτες για την θύελλα που έρχεται από την εφαρμογή του μνημονίου.
Παρόντες στην χθεσινή ομιλία ήταν ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου Ραφαήλ Μπαρού ο προιστάμενος του ΣΕΠΕ Αργολίδας Βασίλης Λιακόπουλος ο Δήμαρχος Κρανιδίου Δημήτρης Καμιζής ο τέως Δήμαρχος Δημήτρης Σφυρής και εκπρόσωποι από τον Εμπορικό Σύλλογο Κρανιδίου. 

ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ο Αλέξης Π. Μητρόπουλος γεννήθηκε στον Πύργο της Ηλείας. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών, της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών και του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει ειδικευθεί σε θέματα Εργατικού, Συνταξιοδοτικού και Συνδικαλιστικού Δικαίου.
Ο Αλέξης Μητρόπουλος έχει πλούσια κοινωνική δράση. Από μαθητής Γυμνασίου διώχθηκε για τις δημοκρατικές του ιδέες. Ως φοιτητής της Νομικής Σχολής Αθηνών, στη διάρκεια της δικτατορίας, φυλακίστηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα και βασανίστηκε από τα Σώματα Ασφαλείας του δικτατορικού καθεστώτος.
Την περίοδο 1981-1985, μετά από πρόταση του Ανδρέα Παπανδρέου, ασχολήθηκε με το νομοθετικό έργο της πρώτης Κυβέρνησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ., στους τομείς της εργατικής και κοινωνικής πολιτικής, με την ιδιότητα του Ειδικού Συμβούλου στο Υπουργείο Εργασίας. Στα δύο Συνέδρια του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που συμμετείχε, το Μάιο του 1984 και το Μάρτιο του 2008, εξελέγη μεταξύ των πρώτων στην Κεντρική Επιτροπή και το Εθνικό Συμβούλιο του Κινήματος, αντίστοιχα.
Υπήρξε Νομικός Σύμβουλος πολλών Συνδικαλιστικών Οργανώσεων και χειρίσθηκε, μαζί με τους συνεργάτες του, τα πιο σημαντικά ζητήματα που απασχόλησαν, κατά καιρούς, τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους της πατρίδας μας. Έχει εκδώσει αρκετά βιβλία και μελέτες. Είναι παντρεμένος με την πανεπιστημιακό Αιμιλία Παπάζογλου-Μητροπούλου και έχει τρία παιδιά, την Αγγελική, τη Μυρτώ και τον Αλέξη-Αιμίλιο. Σήμερα διδάσκει Εργατικό και Συνδικαλιστικό Δίκαιο στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι Πρόεδρος της Ένωσης για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους (ΕΝ.ΥΠ.Ε.Κ.Κ.).