4:12 μ.μ.
0
ΠΗΓΗ :http://paratiritis-news.blogspot.com

Ορατός είναι ο κίνδυνος συρρίκνωσης
της παρουσίας του Πυροσβεστικού Σώματος στην Ερμιονίδα, με ουσιαστικές επιπτώσεις στην περιοχή αλλά και στην γειτονική νήσο των Σπετσών. Άμεση ήταν η αντίδραση του Δημάρχου Ερμιονίδας Δημήτρη Καμιζή, ο οποίος έστειλε επιστολή στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή, όπου τον ενημερώνει παρουσιάζοντάς του την συνολική διάσταση του προβλήματος και του ζητεί την ενίσχυση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κρανιδίου:

Κύριε Υπουργέ,


Περιήλθε σε γνώση μας η πληροφορία ότι σύμφωνα με την κατανομή του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος ,καταργούνται οι οργανικές θέσεις των Αξιωματικών -προϊσταμένων του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κρανιδίου.
Η ευρύτερη περιοχή μας η οποία περιλαμβάνει αρκετές δασικές εκτάσεις και τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει σπουδαίο τουριστικό χαρακτήρα ,έχει ανάγκη μόνιμης και ισχυρής προστασίας του δασικού της πλούτου.
Σας γνωρίζουμε, ότι το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κρανιδίου ,επιχειρησιακά καλύπτει και την νήσο των Σπετσών.
Σας γνωρίζουμε επίσης κ. Υπουργέ ,ότι τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα τους τουριστικούς καλοκαιρινούς μήνες ,έχουν εκδηλωθεί στην περιοχή μας αρκετές και μεγάλες πυρκαγιές.
Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κρανιδίου, με το προσωπικό αν και πολύ μικρότερο σε αριθμό από το προβλεπόμενο ,μαζί με τους Αξιωματικούς – προϊσταμένους που διαθέτει, έχει προσφέρει και συνεχίζει να προσφέρει πολύτιμες σωστικές υπηρεσίες,στην πρόληψη και κατάσβεση των πυρκαγιών αλλά και σε άλλους τομείς κοινωνικής προστασίας.
Είναι γνωστό επίσης, ότι η πλησιέστερη Πυροσβεστική Υπηρεσία βρίσκεται σε απόσταση 80 χ.λ.μ. από το Ναύπλιον,με το οποίο συνδέεται οδικά και με δρόμο δύσβατο .
Για τους παραπάνω λόγους ,σας παρακαλούμε να αναθεωρήσετε την απόφασή σας ώστε να παραμείνουν οι Υπηρετούντες στις οργανικές τους θέσεις, αλλά επιπλέον και να ενισχυθεί με μόνιμο προσωπικό η υπάρχουσα δύναμη του κλιμακίου.
Τέλος σας γνωρίζουμε, ότι ο πρώην Δήμος Κρανιδίου έχει διαθέσει δικό του χώρο για την στέγαση των εγκαταστάσεων και του προσωπικού.
Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας
Δημήτρης Καμιζής

Η επιστολή κοινοποιήθηκε προς: 1) Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κρανιδίου και 2) Πυροσβεστική Υπηρεσία Ναυπλίου