10:59 μ.μ.
0

Έχοντας ένα κλειστό γήπεδο μπάσκετ είναι ένας πολύ καλός τρόπος για όλη την κοινωνία να κρατηθεί σε φόρμα. Εάν ο χώρος το επιτρέπει, προσθέτοντας και κατάλληλο περιβάλλοντα χώρο (ανοιχτά γήπεδα τένις, ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ, κολυμβητήριο κ.ο.κ) θα πραγματοποιηθεί ένα μεγάλο έργο εγχώριας βελτίωσης (Σύμπλεγμα Αθλητικών Εγκαταστάσεων). 

     Αρχικά αυτό το εγχείρημα μπορεί να φαίνεται δαπανηρό. Ωστόσο, τα πιθανά οφέλη για την υγεία όλων μας που εγγυάται, κάνει κάθε έξοδο του αξίζει τον κόπο.
      Ένα κλειστό γήπεδο μπάσκετ βοηθά τους αθλητές -και μη- να μπορούν να αναπτύξουν αντοχή, καθώς και το μυαλό και το συντονισμό του σώματος. Μπορεί επίσης να συμβάλει στη σωστή ...............
προετοιμασία των μυών. 
     Ως άθλημα, το μπάσκετ μπορεί να ενσταλάξει πολύ μεγάλες αξίες στα παιδιά μας. Μαθαίνοντας τη δυναμική του παιχνιδιού, μπορούν να διδαχθούν πώς να είναι πειθαρχημένοι.
      Θα τους επιτρέψει επίσης να προωθήσουν την συντροφικότητα, το ευ αγωνίζεσθε και την προώθηση του αθλητικού πνεύματος.
      Το μπάσκετ παίζει επίσης ρόλο στην προώθηση της καλής ψυχικής υγείας. Η απόκτηση των απαραίτητων δεξιοτήτων, όπως η ντρίμπλα και η δυνατότητα εξάσκησης των βασικών τεχνικών χειρισμού μπάλας μπορεί επίσης να είναι μεγάλα παραδείγματα τόνωσης της δραστηριότητας του εγκεφάλου.
      Πέρα από τα αθλητικά οφέλη και φυσικά την προστασία των αθλητών μας από έντονα καιρικά φαινόμενα, ολόκληρη η κοινωνία μπορεί να ωφεληθεί από μίας τέτοιας απήχησης έργο.
     Ακόμα και σε επίπεδο Δήμου ή τοπικής κοινωνίας το Κλειστό μόνο πλεονεκτήματα μπορεί να φέρει σε έναν τόπο!!!
     Από προγράμματα μαζικού αθλητισμού για όλους τους κατοίκους, μέχρι αίθουσα συνεδριάσεων, αίθουσα δεξιώσεων ή σεμιναρίων εκμεταλλευόμενη από τον κάθε Δήμο.
          Στο Κρανίδι λοιπόν, όχι μόνο στερούμαστε τέτοιων εγκαταστάσεων αλλά στεκόμαστε ως "στήλες άλατος" όταν χωριά της γειτονικής Κορινθίας με 400 κατοίκους και πολύ μικρότερης εμβέλειας από το Κρανίδι διαθέτουν ολοκαίνουρια Κλειστά Γυμναστήρια τύπου Τ-11 Β, τα οποία είναι και πολύ καλά εξοπλισμένα με τις αίθουσες γυμναστηρίου, με 4 διαφορετικά αποδυτήρια, με κλιματισμό, με ξύλινο παρκέ και όχι μόνο.
          Ενώ τα Κρανιδιωτάκια σπάνε τα πόδια τους στα ανοιχτά γήπεδα, με τα ξεκολλήμενα τερέν που μοιάζουν μονοπάτια για ζώα ή στην καλύτερη περίπτωση να "πηδάνε" τα κάγκελα του Ά Δημοτικού Σχολείου Κρανιδίου για να αθληθούν σε ένα γήπεδο που δεν είναι καν ίσιο και χρειάζεται επειγόντως "αλφάδιασμα", οι Κορίνθιοι γείτονες μας, αθλούνται σε εγκαταστάσεις πρότυπο...