2:04 μ.μ.
0

Μέ αφορμή τις φήμες για κλείσιμο του στρατόπαιδου του Ναυπλίου ο υφυπουργός ΥΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης σε δελτίο τύπου πού δημοσιε΄τηκε αναφέρει τα εξής 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: «Καμία σκέψη, ή απόφαση για το ΚΕΜΧ ΝΑΥΠΛΙΟΥ»


Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου και μετά από συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, γνωστοποιείται ότι ουδεμία σκέψη, ή απόφαση έχει παρθεί για το κλείσιμο του Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Μηχανικού Ναυπλίου (ΚΕΜΧ).
Τέτοιου είδους φήμες δεν βοηθούν καθόλου την λειτουργία του Κέντρου. Αντίθετα, η απάντηση που πρέπει να δοθεί από όσους είχαν την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας κατά το πρόσφατο παρελθόν στο μεγάλο θέμα της απίστευτης .................
κατασπατάλησης χρημάτων και ανθρώπινων πόρων στις ένοπλες δυνάμεις, είναι πώς είναι δυνατόν το 2004 η χώρα να είχε μόλις 16 Κέντρα νεοσυλλέκτων (μεταξύ των οποίων και το ΚΕΜΧ Ναυπλίου) και το 2009 να έχουν «ξεφυτρώσει» άλλα 17 Κέντρα σε διάφορες περιοχές της χώρας, φθάνοντας τον συνολικό αριθμό των 33 Κέντρων νεοσυλλέκτων. Το γεγονός αυτό από μόνο του συνιστά τεράστια ανευθυνότητα και αποτελεί μία από τις αιτίες αλόγιστης σπατάλης κατά το παρελθόν.
Η σημερινή κυβέρνηση με υπευθυνότητα και σοβαρότητα αντιμετωπίζει το ζήτημα των Κέντρων νεοσυλλέκτων σε όλη την Ελλάδα, στοχεύοντας στη μείωση όλων των περιττών δαπανών προς όφελος της εθνικής οικονομίας, καθώς και στη βελτίωση της ποιότητας εκπαίδευσης και διαβίωσης των νέων παιδιών που υπηρετούν την πατρίδα. Όλα τα υπόλοιπα αποτελούν περιττές κενολογίες και ενδείξεις υποκριτικού ενδιαφέροντος.