2:22 μ.μ.
0

Με τη ψυχή στο στόμα θα ριχθούν στη μάχη του αντιπυρικού αγώνα οι εμπλεκόμενοι φορείς,  καθώς γνωρίζουν ότι ζητήματα όπως οι μειώσεις στις πιστώσεις και η υλικοτεχνική υποδομή, όχι μόνο δεν έχουν αντιμετωπισθεί επί της ουσίας, αλλά διογκώνονται επικίνδυνα τη φετινή χρονιά.
Γι’ αυτό το λόγο, το Πυροσβεστικό Σώμα με αφορμή την έναρξη της αντιπυρικής...........
περιόδου από την 1η Μαΐου, θα ήθελε να επιστήσει την προσοχή όλων μας, σε θέματα που αφορούν στην προστασία του δασικού μας πλούτου από τις πυρκαγιές.
Οι δασικές πυρκαγιές που εκδηλώνονται κάθε χρόνο στη χώρα μας οφείλονται κατά ένα μεγάλο ποσοστό στην ανθρώπινη δράση ή αμέλεια. Με δεδομένο ότι οι πυρκαγιές ως φυσικό φαινόμενο θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν και στο μέλλον, αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να τις περιορίσουμε, λαμβάνοντας όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα πρόληψης. Μερικές χρήσιμες συμβουλές που μπορούμε όλοι εύκολα να ακολουθήσουμε, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες, για την επίτευξη του στόχου αυτού είναι:

Για να μην προκαλέσουμε πυρκαγιά από αμέλεια:
  • Δεν πετάμε ποτέ αναμμένα τσιγάρα όταν βρισκόμαστε στο δάσος ή στην ύπαιθρο. Το τσιγάρο αποτελεί την πρώτη αιτία πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια.
  • Δεν καίμε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά στην ύπαιθρο.
  • Αποφεύγουμε τις υπαίθριες εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που προκαλεί σπινθήρες).
  • Δεν ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές κατά τους θερινούς μήνες εντός των δασών ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα.
  • Δεν αφήνουμε σκουπίδια στο δάσος. Υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης.