1:19 μ.μ.
0

Βαθμολογικό «τσεκούρι» αναμένεται στα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής γενικής παιδείας και στην Βιολογία, στα οποία εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Τα θέματα, όπως λένε εκπαιδευτικοί, ήταν ιδιαίτερης δυσκολίας - ειδικά στα Μαθηματικά - με σαφή στόχο τον διαχωρισμό μεταξύ μετρίων και αρίστων μαθητών, που φαίνεται ότι ακολουθεί την εφετινή εξεταστική διαδικασία. Παράλληλα, δυσνόητα ερωτήματα, διευκρινήσεις στην εκφώνησή τους και καθυστέρηση 45 λεπτών εξαιτίας τεχνικού προβλήματος στην εκτύπωση των θεμάτων, φαίνεται ότι χαρακτήρισαν την σημερινή εξεταστική διαδικασία στα Μαθηματικά...............


«Τα θέματα ήταν δύσκολα και χωρίς καμία διαβάθμιση» λέει στο «Βήμα» ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας κ. Γ. Τυρλής. «Δεν μπορεί σε ένα 17χρονο παιδί να ξεκινάς από το πρώτο ερώτημα με τέτοιας δυσκολίας θέματα. Καταστρέφεις την αυτοπεποίθηση του. Σε κάποια θέματα που δόθηκαν δε, εάν απαντήσεις λάθος στο πρώτο ερώτημα κάνεις στην συνέχεια λάθος και σε όλα τα υπόλοιπα» συνεχίζει ο κ. Τυρλής.


Η Ελληνικά Μαθηματική Εταιρεία συνεδριάζει τώρα για να εκδώσει ανακοίνωση σχετικά με τα θέματα. 

Όπως λέει ο εκπαιδευτικός και φροντιστής κ. Γ. Χατζητέγας, η σημερινή ημέρα αποτελεί προοίμιο πολύ απαιτητικών θεμάτων σε όλα τα μαθήματα, κάτι που ήταν φανερό ότι θα γίνει με την θέσπιση του ισότιμου απολυτηρίου εκείνων των μαθητών που δεν θέλουν να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις, με εκείνους που συμμετέχουν κανονικά στην διαδικασία.

«Τα θέματα βέβαια σήμερα ήταν δυσκολότερα για τους μαθητές που προέρχονται από την Θεωρητική κατεύθυνση και διαγωνίστηκαν σήμερα» λέει ο κ. Χατζητέγας.
Πάντως, θα δημιουργηθούν τελικά εξισορροπιστικές τάσεις, προσθέτει, καθώς από τη μια πλευρά καταργήθηκαν ουσιαστικά οι μετεγγραφές στα μεγάλα αστικά κέντρα _οπότε αυτό οδηγεί τις βάσεις προς τα πάνω στις σχολές Αθήνας, Θεσσαλονίκης_ αλλά από την άλλη πλευρά τα δύσκολα θέματα ξανασπρώχνουν τις βάσεις προς τα κάτω. «Θα δούμε τις επόμενες ημέρες ποιος παράγοντας από αυτούς του δυο είναι ισχυρότερος» καταλήγει.

Στην Ιστορία και την Φυσική, στα οποία διαγωνίστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι, τα θέματα ήταν κατανοητά, διαβαθμισμένης δυσκολίας.

ΠΗΓΗ : ΤΟ ΒΗΜΑ