4:05 μ.μ.
0Επαναστατική μέθοδο διάγνωσης του Αλτσχάιμερ ανέπτυξαν έλληνες επιστήμονες στον “Δημόκριτο”. 

Πρόκειται για ραδιοδιαγνωστικό φάρμακο το οποίο απεικονίζει τις αλλοιώσεις στον εγκέφαλο των ασθενών.
Σύμφωνα με το Έθνος του Σαββατου................
το επίτευγμά τους είναι αποτέλεσμα δουλειάς δέκα χρόνων και θεωρείται εξαιρετικά ριζοσπαστικό αφού μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επαρκή μέσα για έγκαιρη διάγνωση της νόσου. 
Η ερευνήτρια του “Δημόκριτου” Μαρία Πελεκάνου που μιλά στην εφημερίδα σημειώνει ότι “η ύπαρξη μιας ειδικής εργαστηριακής εξέτασης θα βοηθούσε στη διάγνωση της νόσου σε πρώιμο στάδιο αλλά και στον διαχωρισμό της από άλλες μορφές άνοιας, ώστε να επιλεγεί η πιο σωστή θεραπευτική αγωγή”. 
Σύμφωνα με τον ερευνητή Μηνά Παπαδόπουλο, το Αλτσχάιμερ εκδηλώνεται παθολογικά με το σχηματισμό αμυλοειδών πλακών στον εγκέφαλο. 
Η μέθοδος που ανέπτυξαν έχει να κάνει με την σαφή ανίχνευσή τους μέσω της εκλεκτικής εναπόθεσης ραδιενεργού μετάλλου ώστε να μπορούν να απεικονιστούν.
Το ραδιενεργό μέταλο τεχνήτιο σύμφωνα με τους επιστήμονες χρησιμοποιείται ευρέως στη διάγνωση. Τα πρώτα πειράματα σε ποντίκια έχουν αποδειχτεί πολύ ενθαρρυντικά. 
Σημειώνεται ότι σήμερα περισσότερα από 30 εκ. άνθρωποι πάσχουν από Αλτσχάιμερ, με τον αριθμό να προβλέπεται στους 100 εκ. ανθρώπους το 2050.