3:25 μ.μ.
0


Με συγκίνηση και ενθουσιασμό πραγματοποιήθηκε η Β' φάση της αδελφοποίησης των δύο δήμων Ερμιονίδας και Κερύνειας

  

     Το τριήμερο από 30 Απριλίου - 2 Μαϊου 2011 πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για την β' φάση της αδελφοποίησης των δύο Δήμων Ερμιονίδας και Κερύνειας στο Δημαρχείο της Κερύνειας. Αντιπροσωπεία του Δήμου Ερμιονίδας μετέβει με επικεφαλής, τον Αντιδήμαρχο Παντελή Κολυμπάδη και με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αναστάσιο Λάμπρου,  την Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Κρανιδίου  ................. Δήμητρα Μονά και τον τέως Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Παντελή Τόδωρη.  

Η Δήμαρχος Κερύνειας κα. Μαρία Ιωάννου επεφύλαξε συγκινητική υποδοχή στην αντιπροσωπεία του Δήμου μας, ακολούθησε ο χαιρετισμός του Πρέσβη της Ελλάδας στην Κύπρο κ. Βασίλη Παπαϊωάννου, επίσης ακολούθησε η ομιλία του δημοτικού συμβούλου Τρύφωνα Νεοκλέους για τη ζωή και το έργο του Γιάννου Κρανιδιώτη. Ο Πρόεδρος κ. Λάμπρου απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Δήμου Ερμιονίδας και έκανε μια σύντομη αναδρομή στη σχέση που συνδέει τους δύο δήμους και στον Κύπριο πολιτικό Γιάννο Κρανιδιώτη.  

Στη συνέχεια της τελετής έγινε η ανάγνωση του Πρωτοκόλλου Αδελφοποίησης και κορυφώθηκε με την υπογραφή του Πρωτοκόλλου από την Δήμαρχο Κερύνειας κα. Μαρία Ιωάννου, που δήλωσε συγκινημένη από το γεγονός  και τον Αντιδήμαρχο Παντελή Κολυμπάδη, ο οποίος ήταν ιδιαιτέρα συγκινημένος από τις αφηγήσεις των δημοτικών συμβούλων που μας φιλοξένησαν.

Οι εκπρόσωποι του δήμου μας επισκέφθηκαν τα Φυλακισμένα Μνήματα και το Νεκροταφείο Πεσόντων στην Λευκωσία, όπου και κατατέθηκαν στεφάνια στην μνήμη των ηρώων. Στο τριήμερο των εκδηλώσεων οι εκπρόσωποι του Δήμου Ερμιονίδας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την Λευκωσία ύστερα από την πολύ ζεστή φιλοξενία των εκπροσώπων του Δήμου της Κερύνειας.

Ο Αντιδήμαρχος Παντελής Κολυμπάδης απηύθυνε επίσημη πρόσκληση φιλοξενίας προς την Δήμαρχο κα Μαρία Ιωάννου και όλους τους πολίτες.

     Παράλληλα κατά τη διάρκεια του τριημέρου πραγματοποιήθηκε ανοικτή συζήτηση σχετικά με τα θέματα της αδελφοποίησης, τη φυσιογνωμία των δύο πόλεων, τα προβλήματα που βιώνουν οι δύο περιοχές.