10:44 μ.μ.
0Δεν τους έφθανε ότι άνοιξαν την χωματερή των Διδύμων, ότι γέμισαν και έπνιξαν τον χώρο του δεματοποιητή με απορρίμματα.  Δημιούργησαν και άλλες χωματερές έξω από το χώρο του δεματοποιητή.  Μέσα σε δασική έκταση άνοιξαν τεράστιες λακούβες και σπρώχνουν όλων των ειδών τα σκουπίδια.  Εκεί ρίχνουν και τα ανακυκλώσιμα παρ΄ όλη την εκστρατεία που έκαναν για το πρόγραμμα ανακύκλωσης.
Επικεφαλής της επιχείρησης ο αντιδήμαρχος Κος Κούστας, με οδηγό τον «εθελοντή» Γιώργο Γιακουμή, και  «εθελοντή»  εργολάβο τον Αναστάσιο Δ. Γκιρτάκη.  Στον ίδιο χώρο παρευρίσκετο και ο κος Δαγρές Γιάννης, εργολάβος δημοσίων έργων.
Μετά από καταγγελίες πολιτών στον χώρο παρευρέθη ο Δημοτικός Σύμβουλος και πρώην Αντιδήμαρχος Κος Αντωνόπουλος Ιωάννης ο οποίος έγινε μάρτυρας της επιχείρησης “δημιουργία νέων χωματερών – ανεξέλεγκτη ρίψη απορριμμάτων”.  
Με επιστολή τους ο κος Αντωνόπουλος Ιωάννης  (Δημοτικός Σύμβουλος), ο κος Αποστόλου Παναγιώτης (Δημοτικός Σύμβουλος) και ο κος Σπανός Κων/νος (Τοπικός Σύμβουλος) την 15/6/2011 με θέμα : “Ανεξέλεγκτη ρίψη απορριμμάτων  - επαναλειτουργία χωματερής στο Σταυρό Διδύμων – επέκταση χωματερής στο χώρο του δεματοποιητή – δημιουργία νέων χωματερών σε δασική έκταση έξω από το χώρο του δεματοποιητή” αναφέρουν τα εξής :

Μετά το Δ.Σ. της 7/6/2011 το οποίο προκαλέσαμε με υπογραφές του 1/3 των μελών του Δ.Σ., το έγγραφο 431 της 7/4/2011 των επιθεωρητών περιβάλλοντος (Ε.Υ.Ε.Π.), που μιλάει για επαναλειτουργία της χωματερής και τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και στην υγεία των δημοτών, μας προβληματίζει η στάση σας σαν Δημοτική Αρχή και οι επιλογές σας σαν Δήμαρχος του Δήμου Ερμιονίδας.
Δεν αρκούσε ότι ανοίξατε την χωματερή των Διδύμων αλλά επεκταθήκατε σε όλο το χώρο του δεματοποιητή.  Δημιουργήσατε άλλες χωματερές έξω από την περίφραξη του δεματοποιητή.  Μέσα στη Δασική έκταση δημιουργήσατε λακούβες και τις καλύπτετε με όλων των ειδών τ΄ απορρίμματα.
Σ’ αυτούς τους χώρους ρίχνετε και τ΄ ανακυκλώσιμα.  Επικεφαλής της επιχείρησης ο Αντιδήμαρχος κος Σταύρος Κούστας συνοδηγός αυτοκινήτου του Δήμου με οδηγό τον «εθελοντή» Γιώργο Γιακουμή ο οποίος οδηγεί καθημερινά και νυχθημερόν αυτοκίνητα και μηχανήματα του Δήμου (έχουμε κάνει αίτηση από τον Ιανουάριο για τη σχέση εργασίας του συγκεκριμένου με τον Δήμο και δεν έχουμε πάρει απάντηση).  Στον ίδιο χώρο ο «εθελοντής» όπως δηλώθηκε Αναστάσιος Δ. Γκιρτάκης με φορτηγό δικό του και τους μεγάλους μεταλλικούς κίτρινους κάδους ανέτρεπε απορρίμματα μάλιστα σε δασική περιοχή σε τεράστιους λάκκους.
Σας θυμίζουμε την απάντηση σας στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ότι ο κος Γκιρτάκης είναι «εθελοντής» οικολόγος και του έχουμε εμπιστοσύνη.
Στο ίδιο σημείο εμφανίστηκε και ο κος Δαγρές Ιωάννης Π.Μηχανικός, εργολάβος Δημοσίων έργων, ο οποίος ελπίζουμε να μην έχει σχέση με την επιχείρηση επέκτασης των χωματερών.
Μετά από καταγγελίες δημοτών την 15/6/2011 επισκέφθηκε τον χώρο ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ερμιονίδας και πρώην Αντιδήμαρχος του Δήμου Κρανιδίου κος Ιωάννης Αντωνόπουλος,  ο οποίος διαπίστωσε την «ανεξέλεγκτη ρίψη απορριμμάτων» σε δασική έκταση και  συνομίλησε με τα αναφερόμενα πρόσωπα και τον επικεφαλής  της επιχείρησης Αντιδήμαρχο κο Κούστα.
Σύμφωνα με τα αναφερόμενα και τις φωτογραφίες που επισυνάπτονται διαπιστώνουμε ότι :

Ø  EΔΩ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ Τ΄ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ
Ø  ΕΔΩ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ Τ΄ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ
Ø  ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ ΤΑ ΡΙΧΝΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ Τ΄ ΑΛΛΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ;           
Ø  ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΤΩΝ ΣΦΑΓΕΙΩΝ;
Ø  ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΒΑΡΕΑ ΜΕΤΑΛΛΑ ΠΟΥ ΚΟΠΤΕΣΘΕ;
Ø  ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΟΛΗ Η ΠΕΡΙΟΧΗ;
Ø  ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΛΥΦΘΕΙ Ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΤΗ ΜΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ;
Ø  ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΤΕ ΚΑΛΥΨΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΤΑΣΗ ΜΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΟΔΟΥΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΚΡΟΥΝΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΓΙΑ ΠΥΡΚΑΓΙΑ;
Ø  AΛΗΘΕΙΑ ΠΩΣ ΜΠΗΚΑΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΔΑΣΙΚΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΠΑΖΩΝΕΤΕ;
Ø  ΕΧΕΤΕ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΚΑΝΕΤΕ;
Ø  ΚΑΘΕ ΚΑΔΟΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΧΩΜΑΤΕΡΗ.  ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ.  ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.
Ø  ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΧΩΜΑΤΕΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΤΗ;
Ø  ΠΟΙΑ ΛΥΣΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΟΤΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΑΞΙΩΝΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΜΟΝΟ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΟΥΝ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ.  ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΤΗ – ΝΑ ΤΟΝ ΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΕΚΕΙ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΜΗΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΣ ΒΕΒΑΙΩΣ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΡΥΝΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΡΥΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ  35.000,00 ΕΥΡΩ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ.
Ø  ΓΙΑΤΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΤΕ ΤΟ ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΤΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΓΟΛΑΒΟ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΗΣΑΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΘΕΛΑΤΕ;
Ø  ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ  Τ΄ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΣΤΑ ΛΙΟΣΙΑ;  (ΟΠΩΣ ΛΕΓΑΤΕ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΑΣ;)
Ø  ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΚΑΙ ΚΡΥΒΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΟΤΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝ ΟΧΙ ΟΛΟ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΤΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΤΟΥ ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΤΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ;
Ø  ΣΑΝ ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ – Η ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΥΣΦΗΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ.
Ø  ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ, ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΙ «ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ» ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΧΕΤΕ ΑΡΩΓΟΥΣ;  EXAΣΑΝ ΤΗΝ ΟΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΣΦΡΗΣΗ ΤΟΥΣ;
Ø  ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ BLOGERS ΚΑΙ «ΕΓΚΡΙΤΟΙ» ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ;
Συνημμένα :
  • Φωτογραφίες