8:42 μ.μ.
0ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ –ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

Η Λέσχη Μοτοσικλετιστών Ερμιονίδος (ΛΕ.ΜΟ.ΕΡ) διοργανώνει τον 5ο και 6ο κατά σειρά αγώνα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος ENDURO της Αθλητικής ΜΟ.ΤΟ.Ε. για το 2011. Ο Αγώνας διοργανώνεται σύμφωνα με: -τον αθλητικό νόμο 2725/99 και τις μετέπειτα τροποποιήσεις του -τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας -τον γενικό κανονισμό αγώνων Enduro της Αθλητικής ΜΟΤ.Ο.Ε. -τον τεχνικό κανονισμό αγώνων Enduro της Αθλητικής ΜΟΤ.Ο.Ε. -τον παρόντα ειδικό κανονισμό -τα πληροφοριακά δελτία που τυχόν θα εκδοθούν.

ΑΡΘΡΟ 1 - ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Πρόεδρος: ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Μέλος ΤΟΡΒΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Μέλος: ΛΑΥΚΑΣ ΕΛΙΣΑΙΟΣ
Πρόεδρος Αγωνοδικών: ΒΟΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Αγωνοδίκης:ΜΑΝΤΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ
Αγωνοδίκης:ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
Παρατηρητής:ΚΟΡΕΛΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
Αλυτάρχης:ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Γραμματεία:ΒΟΛΗ ΛΙΛΑ – ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
Τεχνικοί Έφοροι: ΠΙΣΚΙΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΣΟΦΙΚΙΤΗΣ ΛΑΖΑΡΟ Σ
Ιατρική κάλυψη - Ασφάλεια: Ιατρική ομάδα Intersalonika.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
Η Γραμματεία του αγώνα θα λειτουργεί από την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 13:00 μέχρι την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 19:00 στον προαύλιο χώρο της λέσχης που βρίσκεται στους Φούρνους Ερμιονίδος. Ο επιτηρούμενης χώρος στάθμευσης και ο τεχνικός έλεγχος θα λειτουργεί από την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 13:00 μέχρι την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 19:00 στον προαύλιο χώρο της λέσχης που βρίσκεται στους Φούρνους Ερμιονίδος.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
ΓΕΝΙΚΑ Ο αγώνας θα διεξαχθεί το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011 στην περιοχή του Δ.Δ. φούρνων του δήμο Ερμιονίδος.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Η διαδρομή του αγώνα έχει μήκος 212 χιλ. και αποτελείται από 4 κύκλους των 54χιλ το Σάββατο κ 162 χλμ και 3 κύκλους την Κυριακή.
Για τους αθλητές των κατηγοριών E1 - E2 - E3 - EN και ES που συμμετέχουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ο αγώνας θα ολοκληρωθεί μετά από 4 γύρους και για τους αθλητές της κατηγορίας EB, EW μετά από 2.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Υπάρχουν δυο ειδικές διαδρομές σε κάθε γύρο του αγώνα. Η πρώτη έχει μήκος 6,2 χλμ. και είναι τύπου enduro. H δεύτερη έχει μήκος 6,8 χλμ. και είναι τύπου enduro. Δεν υπάρχει αναγνώριση των ειδικών διαδρομών.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
Συμμετοχή μπορούν να δηλώσουν οι κάτοχοι αθλητικού δελτίου της Αθλητικής ΜΟΤ.Ο.Ε., το οποίο πρέπει να είναι σε ισχύ για το έτος 2011. Η δήλωση συμμετοχών γίνεται μόνο μέσα από το ηλεκτρονικό σύστημα της Αθλητικής ΜΟΤ.Ο.Ε., (www.amotoe.gr) και μόνο μέσω των Αθλητικού Σωματείου στο οποίο είναι εγγεγραμμένος ο Αθλητής. Το παράβολο συμμετοχής για τις κατηγορίες E1 - E2 - E3 - ES και EB ορίζεται στα 110€ (για τις δύο ημέρες) και 70€ για συμμετοχή μίας ημέρας (Σάββατο ή Κυριακή). Ειδικά για τις κατηγορίες νέων (ΕΝ) και γυναικών (EW) το παράβολο ορίζεται στα 5€. Οι εκπρόθεσμες δηλώσεις επιβαρύνονται με 30€ για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Η υπογραφή της δήλωσης συμμετοχής ή ηλεκτρονική δήλωση σημαίνει αυτόματα για τον συμμετέχοντα πλήρη αποδοχή και γνώση του ειδικού κανονισμού. Τα δικαιώματα συμμετοχής επιστρέφονται εφόσον: Η δήλωση συμμετοχής δεν γίνει δεκτή ή ο αγώνας ματαιωθεί. Αίτηση συμμετοχής δεν γίνεται δεκτή εάν δεν συνοδεύεται από το δικαίωμα συμμετοχής. Δεν θα επιτραπεί εκκίνηση σε καμία μοτοσυκλέτα για την οποία δεν θα έχει καταβληθεί το δικαίωμα συμμετοχής. Εάν κατά τον έλεγχο εξακρίβωσης πριν την εκκίνηση, μια μοτοσυκλέτα δεν ανταποκρίνεται στην κλάση που έχει εγγραφεί, η μοτοσυκλέτα αυτή μετά από πρόταση των τεχνικών εφόρων και απόφαση αγωνοδικών μπορεί να μεταφερθεί στην κλάση που ανταποκρίνεται.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
α) Οι μοτοσυκλέτες των αθλητών που συμμετέχουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα χωρίζονται στις εξής κατηγορίες: Ε1: Δίχρονες έως 125cc και τετράχρονες έως 250cc. Ε2: Δίχρονες από 175cc έως 250cc και τετράχρονες από 290cc έως 450cc. Ε3: Δίχρονες από 270cc έως 500cc και άνω και τετράχρονες από 480cc έως 650cc. ΕΝ: Νέοι αναβάτες (γεννημένοι από την 1/1/1986 και μετά) με μοτοσυκλέτες ανεξαρτήτως τύπου και κυβισμού. ES: Συμμετέχουν αναβάτες γεννημένοι έως την 31/12/1971 με μοτοσυκλέτες ανεξαρτήτως τύπου και κυβισμού. ΕΒ: Συμμετέχουν αναβάτες χωρίς περιορισμό ηλικίας με μοτοσυκλέτες ανεξαρτήτως τύπου και κυβισμού. EW: Συμμετέχουν γυναίκες με μοτοσυκλέτες ανεξαρτήτως τύπου και κυβισμού. Τα χρώματα φόντου και αριθμών συμμετοχής ανά κατηγορία είναι τα παρακάτω: Ε1: Μαύρο φόντο, Λευκοί αριθμοί. Ε2: Κόκκινο φόντο, Λευκοί αριθμοί. Ε3: Κίτρινο φόντο, Μαύροι αριθμοί. ΕΝ: Πράσινο φόντο, Λευκοί αριθμοί. ΕS: Μπλε φόντο, Λευκοί αριθμοί. ΕΒ: Λευκό φόντο, Μαύροι αριθμοί. EW: Ροζ φόντο, Μπλε αριθμοί.

ΑΡΘΡΟ 5 - ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ – PARK FERME
Ο Τεχνικός Έλεγχος θα γίνει την παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011, στον προαύλιο χώρο της ΛΕ.ΜΟ.ΕΡ, από τις 13:00 μέχρι τις 21:00. Στον τεχνικό έλεγχο πρέπει να προσκομίζονται απαραίτητα τα παρακάτω έγγραφα σε πρωτότυπη μορφή (δεν θα γίνονται δεκτές φωτοτυπίες, ή υπεύθυνες δηλώσεις):
α) Άδεια οδηγήσεως μοτοσυκλέτας.
β) Άδεια κυκλοφορίας της μοτοσυκλέτας.
γ) Η ασφάλεια της μοτοσυκλέτας.
Κατά τον τεχνικό έλεγχο θα ελέγχονται τα φρένα, τα ελαστικά, η λειτουργία των φώτων εμπρός και πίσω, καθώς και η εν γένει καλή κατάσταση και λειτουργία της μοτοσυκλέτας. Ελέγχεται επίσης η ύπαρξη του αριθμού κυκλοφορίας στο πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας. Επίσης στον τεχνικό έλεγχο μαζί με την μοτοσυκλέτα ελέγχεται και το κράνος του αθλητή και προσκομίζονται τα δοχεία ανεφοδιασμού τα οποία και παραμένουν φυλασσόμενα από τον οργανωτή, και τα οποία πρέπει να αναγράφουν οπωσδήποτε τον αριθμό συμμετοχής του αθλητή. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Η ενημέρωση των αθλητών θα γίνει μετά το τέλος του τεχνικού ελέγχου στις 21:30
ΕΚΚΙΝΗΣΗ
Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει στις 8:30 π.μ.

ΧΩΡΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ
Ο χώρος εργασιών είναι στον χώρο του Τεχνικού Ελέγχου. Επίσης εργασίες μπορούν να γίνουν και στους Σ.Ε.Χ. ανάμεσα στις λευκές και κίτρινες σημαίες. Επιτρέπετε σε μηχανικούς να κάνουν οποιαδήποτε εργασία στην μοτοσυκλέτα, εκτός από τη αλλαγή ελαστικών και των μαρκαρισμένων τμημάτων της μοτοσυκλέτας. Αλλαγή ελαστικών μπορεί να κάνει ο αθλητής μόνος του με εργαλεία που δεν έχουν οποιαδήποτε εξωτερική υποβοήθηση. Οι μηχανικοί μπορούν να αφαιρέσουν τους τροχούς και να τους παραδώσουν στον αθλητή. Απαγορεύεται η χρήση πιεστικών μηχανημάτων για καθαρισμό και η χρήση εργαλείων που δουλεύουν με ηλεκτρικό ρεύμα, αέρα ή άλλο τρόπο υποβοήθησης.
ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΣ
Ο Ανεφοδιασμός θα γίνεται στους χώρους εργασιών και στους Σταθμούς Ελέγχου Χρόνου.
ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ
Την πρώτη ημέρα του αγώνα θα υπάρχει ΣΕΧ (Pre Finish) 15' στον χώρου του PARK FERME, σε αυτό το χρονικό διάστημα οι Αθλητές μπορούν να κάνουν διάφορες εργασίες (αλλαγή ελαστικών, λαδιών κλπ.). Οι αγωνιζόμενοι αμέσως μετά τον τερματισμό τους πρέπει να κατευθύνουν τις μοτοσυκλέτες τους στο χώρο του PARK FERME, όπου θα παραμείνουν μέχρι το τέλος της προθεσμίας υποβολής ενστάσεως. Οι οδηγοί που δεν θα κατευθυνθούν αμέσως στον χώρο του PARK FERME θα αποκλείονται από τον αγώνα. Στο διάστημα που οι μοτοσυκλέτες βρίσκονται κάτω από το καθεστώς του PARK FERME, δεν επιτρέπεται καμία αφαίρεση, μετατροπή, προσθήκη, ή ανεφοδιασμό με ποινή αποκλεισμού από τον αγώνα. Στον τερματισμό δεν υπάρχει προπορεία. Ένας Αθλητής που θα είναι εκτός αγώνα την πρώτη ημέρα, μπορεί να πάρει εκκίνηση και να βαθμολογηθεί την δεύτερη ημέρα αφού περάσει ξανά Τεχνικό Έλεγχο την μοτοσυκλέτα του.

ΑΡΘΡΟ 10 - ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ
Οι ενστάσεις πρέπει να υποβάλλονται από τον ίδιο τον ενιστάμενο. Κάθε ένσταση πρέπει να αναφέρεται σε ένα μόνο θέμα. Δεν γίνεται δεκτή ένσταση εναντίον διαπίστωσης γεγονότος που δηλώνεται από τον αλυτάρχη, τους εφόρους εκκίνησης και τερματισμού ή από οποιονδήποτε άλλο έχει ορισθεί από την οργάνωση για την διαπίστωση αυτού του γεγονότος. Το κόστος της ένστασης είναι ίσο με παράβολο συμμετοχής. Οι ενστάσεις υποβάλλονται:
  • για αντικανονική συμμετοχή συμμετέχοντος ή αναβάτη το αργότερο 30' λεπτά μετά το πέρας του ελέγχου εξακρίβωσης.
  • κατά των αποτελεσμάτων εντός 30' λεπτών μετά την δημοσίευση των αποτελεσμάτων.
  • για τεχνικούς λόγους εντός 30΄ λεπτών μετά τον τερματισμό του αγώνα στο PARK FERME.
ΑΡΘΡΟ 11 - ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Όλοι οι συμμετέχοντες αναβάτες είναι ασφαλισμένοι για προσωπικά ατυχήματα. Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για τυχόν ζημιές των μοτοσυκλετών, των εξαρτημάτων και παρελκυμένων τους, λόγω ατυχήματος, πυρκαγιάς ή οποιασδήποτε άλλης αιτίας.
ΑΡΘΡΟ 12 - ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΕΠΑΘΛΩΝ
Οι απονομές θα γίνουν στο τέλος της κάθε ημέρας στον χώρο του τερματισμού. Κύπελλα θα πάρουν οι 3 πρώτοι κάθε κατηγόριας και μετάλλια 4ος, 5ος, 6ος.